3 mai 2016 Comentarii 0

Premieră la Târgu Mureș! Chirurgii au extirpat un chist renal uriaș

Premieră la Târgu Mureș! Chirurgii au extirpat un chist renal uriaș

Medicii de la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean Mureş a realizat, recent, o operație laparoscopică de extirpare a unui chist renal uriaş, operaţie în premieră în centrul medical Târgu Mureş. Pacienta este în stare bună și a fost deja externată.

Şefa Clinicii de Urologie, dr. Martha Orsolya, declarat azi, într-o conferință de presă, că această intervenţie urologică este un eveniment aşteptat extrem de mult de specialiştii de aici, întrucât s-au făcut eforturi mari pentru obținerea acestui aparat.

”Avem rezidenţi mulţi la număr, aproape 20, suntem o clinică foarte căutată, agreată de rezidenţi şi am fost singurul domeniu unde nu am putut oferi trenning. Cu acest pas mare s-a rezolvat acest lucru şi cred că putem fi bucuroşi că urologia mureşeană are un loc bine stabilit în urologia românească”, a afirmat dr. Martha Orsolya, citată de Agerpres.

Doctorul Adrian Chiujdea a arătat la rândul său că pregătirea specialiştilor din judeţul Mureş a început în urmă cu 15-16 ani, la Strasbourg, şi a continuat în centre universitare din Timişoara şi Cluj-Napoca, care practică această intervenţie de peste un deceniu.

Pacienții nu vor mai fi trimiși la alte spitale

Doctorul Ciprian Todea a declarat că metoda folosită în Clinica de Urologie a SCJ Mureş este una cunoscută în practica urologică, fiind una minim invazivă pentru tratamentul a circa 90% din afecţiunile urologice, întrucât înlocuieşte chirurgia clasică, deschisă.

Potrivit medicului, din acest an pacienţii care vor fi internaţi la Târgu Mureş vor avea la dispoziţie această nouă metodă, astfel încât aceştia să nu mai fie îndrumaţi spre alte centre universitare sau să aleagă intervenţia chirurgicală clasică.

”Prima intervenţie am efectuat-o la o pacientă de 26 de ani, diagnosticată cu un chist voluminos la polul renal al rinichiului drept. În urma intervenţiei am reuşit să excizăm în totalitate acest chist (de 9×6 centimetri) evoluţia pacientei fiind total favorabilă, iar externarea a fost la 48 de ore. Acestea sunt avantajele pe care le aduce laparoscopia, un abord minim invaziv, o recuperare mult mai rapidă, cicatrici postoperatorii minime şi scăderea costurilor de spitalizare”, a susţinut dr. Ciprian Todea.

Post-ul Premieră la Târgu Mureș! Chirurgii au extirpat un chist renal uriaș apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Premieră la Târgu Mureș! Chirurgii au extirpat un chist renal uriaș

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cu basmalele pe frunte! Tunisia a cedat clar în fața Ungariei, însă a produs imaginea zilei. Rusia a bătut Norvegia, în grupa tricolorelor

Cu basmalele pe frunte! Tunisia a cedat clar în fața Ungariei, însă a produs imaginea zilei. Rusia a bătut Norvegia, în grupa tricolorelor – În grupa D, România a bătut, …]

Sport 0 Comentarii

PREMIERĂ LIBERTATEA.RO | Thalida lansează “Ultimul rol”

PREMIERĂ LIBERTATEA.RO | Thalida lansează “Ultimul rol” – Canta de la 4 ani si isi doreste sa-si construiasca o frumoasa cariera muzicala. Thalida lanseaza azi, in premiera cu Libertatea, single-ul …]

Sport 0 Comentarii

Spaniolul Nikola Mirotic și-a cerut scuze pentru ruperea steagului sârbesc

Spaniolul Nikola Mirotic și-a cerut scuze pentru ruperea steagului sârbesc – Jucătorul spaniol de origine muntenegreană, Nikola Mirotic, și-a cerut scuze public pentru ieșirea necontrolată de după eșecul selecționatei iberice …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*