22 aprilie 2016 Comentarii 0

Primarul stațiunii Sinaia, audiat la DNA. Este suspect de abuz în serviciu

Primarul stațiunii Sinaia, audiat la DNA. Este suspect de abuz în serviciu

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul DNA Ploiești. El este audiat în calitate de suspect într-un dosar de corupție.

Oprea este suspect de abuz în serviciu în dosarul judecătoarei Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia, urmărită penal cu privire la infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu săvârșite în legătură cu pronunțarea unei hotărâri în detrimentul Primăriei Sinaia.

De altfel, Vlad Oprea a mai fost audiat ca martor în dosar în data de 16 martie.

Potrivit unui comunicat de presă emis în luna martie de DNA, în cauză există aspecte care arată că, în vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, Ruxandra Popescu a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcție de conducere în Poliția Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile intereselor sale și într-un termen scurt.

Astfel, judecătoarea a primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro, se arată în comunicat.

Potrivit unor surse, suspecta ar fi primit o haină de blană de la Marin Tudorică, fost șef al Poliției Sinaia, pus sub acuzare în ianuarie pentru fapte de corupție. Prin respectiva hotărâre judecătorească, orașul Sinaia și Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare-cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro și un folos necuvenit pentru cei trei concesionari, spun procurorii.

Post-ul Primarul stațiunii Sinaia, audiat la DNA. Este suspect de abuz în serviciu apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Primarul stațiunii Sinaia, audiat la DNA. Este suspect de abuz în serviciu

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Victorie de senzație pentru CSM București, la Bursa, în semifinalele Cupei Challenge

Victorie de senzație pentru CSM București, la Bursa, în semifinalele Cupei Challenge – CSM București a învins formația turcă Bursa BBSK, în deplasare, cu scorul de 3-1 (25-18, 16-25, 25-23, …]

Sport 0 Comentarii

Veste bună pentru Real! Ronaldo s-a antrenat și vrea să fie pe teren la returul cu City | VIDEO

Veste bună pentru Real! Ronaldo s-a antrenat și vrea să fie pe teren la returul cu City | VIDEO – Fanii lui Real Madrid au avut parte de o veste …]

EXCLUSIV/ Dovada că Pepe și Raluca mai au de… copilărit. Parteneri de joacă, nu doar de viață!

EXCLUSIV/ Dovada că Pepe și Raluca mai au de… copilărit. Parteneri de joacă, nu doar de viață! – Prezenți la ziua de naștere a nepotului artistului, Pepe și Raluca au …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*