13 aprilie 2016 Comentarii 0

Primul eveniment oficial de drift al anului, pe 23-24 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală

Primul eveniment oficial de drift al anului, pe 23-24 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală

Peste 30 de piloţi de drift din Balcani se vor confrunta pe 23-24 aprilie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, la International Grand Prix, din cadrul Salonului Auto Moto (SAM), fiind primul eveniment de când acest sport a fost recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului, anunţă Romanian Drift Community într-un comunicat.

În total, maşinile de curse anunţate la startul competiţiei organizate în cea mai mare zonă de drift amenajată din istoria SAM însumează peste 12.000 de cai putere, competiţia urmând să aibă loc atât sâmbătă (23 aprilie), cât şi duminică (24 aprilie), între orele 10:00 şi 20:00. „Va fi un concurs cu caracter internaţional deoarece, pe lângă români, vom avea şi piloţi din Bulgaria şi Italia”, a declarat Denis Manea, preşedintele Comisiei Naţionale de Drift.

Evenimentul din Piaţa Constituţiei va reprezenta un punct de plecare oficial pentru driftul românesc. „După cum bine ştiţi, începând din acest an, a fost recunoscut la începutul lui 2016 ca sport de către autorităţi, astfel că fiecare întrecere sportivă organizată de Romanian Drift Community, asociaţia delegată să reprezinte driftul în România, va avea caracter oficial şi va îndeplini toate condiţiile prevăzute de lege. Astfel, la International Grand Prix se va desfăşura şi procesul de licenţiere pentru viitorul piloţi profesionişti din ţara noastră”, a mai afirmat Denis Manea, adăugând că primul campionat oficial de drift va debuta pe 26-28 mai la Prejmer, în total fiind programate 5 etape.

La International Grand Prix şi-au anunţat deja prezenţa următorii piloţi români: Cătălin Trifan, Ilarion Grigorici, Alexandru Ciulean, Marian Adrian Croitoru, Dan Alexandru Duminică, Sorin Ene, Alexandru Mustat, Răzvan Frăţianu, Mădălin Grigore, Adrian Ianul, Iulian Jumuga, Marian Marcel, Justin Miu, Andreas Oprişan, Alin Purcelean, Ramona Rusu, Radu Moise, Radu Văduva, Vlad Stănescu, Ionuţ Niţu, Istvan Szabo, Laszklo Mikloş, dar şi soţii Corina şi Dan Popescu.

Salonul Auto Moto din Capitală îşi va deschide oficial porţile pe 20 aprilie, iar preţ de 5 zile, fanii sporturilor cu motor sunt aşteptaţi cu noutăţi şi adrenalină. În afară de drift, în cadrul SAM vor avea loc expoziţii ale ultimelor apariţii de la Geneva, paradă moto, dar şi un concurs de tunning cu peste 200 de bolizi confirmaţi.

 

Post-ul Primul eveniment oficial de drift al anului, pe 23-24 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Primul eveniment oficial de drift al anului, pe 23-24 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Tragediile care au zguduit fotbalul românesc. Hîldan, Vrăbioru, Neamțu și Baicu s-au prăbușit pe teren!

Tragediile care au zguduit fotbalul românesc. Hîldan, Vrăbioru, Neamțu și Baicu s-au prăbușit pe teren! – Șocul produs de vestea că încă un fotbalist și-a găsit sfârșitul pe terenul de …]

Sport 0 Comentarii

Fratele lui Pedro Almodovar își asumă responsabilitatea pentru gestiunea firmei menționate în ”Panama Papers”

Fratele lui Pedro Almodovar își asumă responsabilitatea pentru gestiunea firmei menționate în ”Panama Papers” – Producătorul de film Augustin Almodovar a declarat luni, 4 aprilie,  că își asumă responsabilitatea pentru …]

Sport 0 Comentarii

Varela pune diagnosticul: “Jucăm foarte slab! Nu ne-am prezentat ca o echipă!”

Varela pune diagnosticul: “Jucăm foarte slab! Nu ne-am prezentat ca o echipă!” – Steaua a pierdut la Timişoara, 0-1 cu ACS Poli, după un meci în care a evoluat slab. …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*