Procurorii anticorupție fac percheziții la spitale şi clinici de oncologie, la firme şi distribuitori de medicamente
28 iulie 2015 Comentarii 0

Procurorii anticorupție fac percheziții la spitale şi clinici de oncologie, la firme şi distribuitori de medicamente

Procurorii anticorupție fac percheziții la spitale şi clinici de oncologie, la firme şi distribuitori de medicamente – Operațiunea de amploare a procurorilor anticorupție vizează în special medicii specialiști în oncologie din țară. Acești medici sunt bănuiți pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente.

Procurorii fac 61 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Ancheta DNA privind corupția din domeniul farmaceutic vizează mai mulți medici, printre care șefi de clinici și a unor secții de oncologie, medici specialiști oncologi, coordonatori și responsabili ai Programului Național de Sănătate – subprogramul oncologie.
Ancheta privește faptul că s-ar fi optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe în locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeași compoziție chimică și același efect terapeutic, însă ar fi fost mai ieftine.

Reprezentanţii zonali ai firmelor de medicamente ar fi fost cei care ţineau efectiv legătura cu medicii coordonatori de program şi cei de specialitate, pe care îi stimulau material pentru a prescrie, cu predilecţie, produse ale firmelor implicate, precum şi cu funcţionarii CJAS, pentru aprobarea cu celeritate a dosarelor pacienţilor cărora li se decontează, în cadrul Programului Naţional de Sănătate, aceste medicamente.

De asemenea, în această reţea ar fi fost implicaţi şi reprezentanţi şi angajaţi ai unor farmacii, care asigurau eliberarea medicamentelor prescrise de către medici şi care erau aprovizionaţi, pe baza înţelegerilor existente, de către producătorii şi distribuitorii agreaţi.

Livrarea către farmacii a anumitor medicamente de către producătorii şi distribuitorii agreaţi s-ar fi realizat după emiterea reţetelor de către medici, urmărindu-se cu atenţie să nu fie eliberate alte medicamente alternative, mai ieftine. Astfel, ar fi existat o rețea între medicul prescriptor, farmacist şi reprezentantul medical sau managerul de produs, în vederea coordonării activităţii.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

ANOSR cere Guvernului 6% din PIB pentru Educație în 2016: ”Din UE, doar Bulgaria alocă mai puțin pentru învățământul superior”

ANOSR cere Guvernului 6% din PIB pentru Educație în 2016: ”Din UE, doar Bulgaria alocă mai puțin pentru învățământul superior” – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită …]

Actualitate 0 Comentarii

Ministrul Educației: Peste 60.000 de liceeni vor beneficia de programul „Bani de liceu”

Ministrul Educației: Peste 60.000 de liceeni vor beneficia de programul „Bani de liceu” – Peste 60.000 de elevi de liceu vor beneficia în anul şcolar 2015-2016 de programul „Bani de …]

Actualitate 0 Comentarii

Guvernul a publicat GHIDUL de aplicare a Legii ANTIFUMAT. Locurile în care nu se va mai fuma, obligațiile administratorilor și CINE dă AMENZI

Guvernul a publicat GHIDUL de aplicare a Legii ANTIFUMAT. Locurile în care nu se va mai fuma, obligațiile administratorilor și CINE dă AMENZI – Începând cu data de 17 martie, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*