Procurorii anticorupție fac percheziții la spitale şi clinici de oncologie, la firme şi distribuitori de medicamente
28 iulie 2015 Comentarii 0

Procurorii anticorupție fac percheziții la spitale şi clinici de oncologie, la firme şi distribuitori de medicamente

Procurorii anticorupție fac percheziții la spitale şi clinici de oncologie, la firme şi distribuitori de medicamente – Operațiunea de amploare a procurorilor anticorupție vizează în special medicii specialiști în oncologie din țară. Acești medici sunt bănuiți pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente.

Procurorii fac 61 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Ancheta DNA privind corupția din domeniul farmaceutic vizează mai mulți medici, printre care șefi de clinici și a unor secții de oncologie, medici specialiști oncologi, coordonatori și responsabili ai Programului Național de Sănătate – subprogramul oncologie.
Ancheta privește faptul că s-ar fi optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe în locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeași compoziție chimică și același efect terapeutic, însă ar fi fost mai ieftine.

Reprezentanţii zonali ai firmelor de medicamente ar fi fost cei care ţineau efectiv legătura cu medicii coordonatori de program şi cei de specialitate, pe care îi stimulau material pentru a prescrie, cu predilecţie, produse ale firmelor implicate, precum şi cu funcţionarii CJAS, pentru aprobarea cu celeritate a dosarelor pacienţilor cărora li se decontează, în cadrul Programului Naţional de Sănătate, aceste medicamente.

De asemenea, în această reţea ar fi fost implicaţi şi reprezentanţi şi angajaţi ai unor farmacii, care asigurau eliberarea medicamentelor prescrise de către medici şi care erau aprovizionaţi, pe baza înţelegerilor existente, de către producătorii şi distribuitorii agreaţi.

Livrarea către farmacii a anumitor medicamente de către producătorii şi distribuitorii agreaţi s-ar fi realizat după emiterea reţetelor de către medici, urmărindu-se cu atenţie să nu fie eliberate alte medicamente alternative, mai ieftine. Astfel, ar fi existat o rețea între medicul prescriptor, farmacist şi reprezentantul medical sau managerul de produs, în vederea coordonării activităţii.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

27 ianuarie – Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

27 ianuarie – Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată în 27 ianuarie, a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a …]

Actualitate 0 Comentarii

Cetățenii europeni ar putea fi taxați în plus: IMPOZIT pentru susţinerea refugiaţilor

Cetățenii europeni ar putea fi taxați în plus: IMPOZIT pentru susţinerea refugiaţilor – Guvernul Germaniei şi Comisia Europeană poartă discuţii în vederea înfiinţării unei taxe europene excepţionale, destinată să finanţeze …]

Actualitate 0 Comentarii

Din 2016, proprietarii de apartamente obligați să își monteze repartitoare de căldură

Din 2016, proprietarii de apartamente obligați să își monteze repartitoare de căldură – Proprietarii de imobile racordate la sistemul centralizat de încălzire sunt obligați, ca până la data de 31 …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*