6 aprilie 2016 Comentarii 0

Profesorii vor primi înapoi sporurile restante

Profesorii vor primi înapoi sporurile restante

Deputații au adoptat miercuri o lege în urma căreia profesorii își vor recupera banii luați în 2010. Atunci, au fost reduse cu 25% a lefurile personalului bugetar și pensiile cu 10%.

Conform legii, profesorii vor primi banii eșalonați pe următorii cinci ani. În primul an vor primi doar 5%, dar plata veniturilor se va face gradual, urmând ca în anul cinci să primească 35% din suma totală datorată de stat.

Această lege va produce efecte începând cu anul bugetar următor, asta înseamnă că profesorii vor începe să primească banii înapoi în anul 2017.

”Toate cadrele didactice vor beneficia de sporurile şi creşterile salariale restante din 2008-2011, fără a mai fi nevoie să dea statul român în judecată. Astfel, toţi profesorii vor beneficia de aceleaşi drepturi salariale, chiar şi cei care nu au dat statul român în judecată sau cei care au pierdut în instanţă recâştigarea drepturilor salariale.
În ultimii ani, numărul cadrelor didactice a scăzut cu aproximativ 18.000 de profesori, iar lipsa unei motivaţii de natură salarială a constituit deseori baza deciziilor de a pleca de la catedră. În acest moment se discută despre o lege a salarizării personalului bugetar, dar suntem DOAR la nivel de dezbateri. Măsura cea mai rapidă care poate fi luată este să eliminăm discriminarea în sistem şi să restituim drepturile salariale cuvenite”, a spus Raluca Turcan unul dintre susținătorii actului normativ.

Post-ul Profesorii vor primi înapoi sporurile restante apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Profesorii vor primi înapoi sporurile restante

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Federație de mămăligă! S-a pus batista pe țambal în scandalul Steaua – națională! ^CEx s-a temut să ia o decizie și a amânat totul pentru la vară!

Federație de mămăligă! S-a pus batista pe țambal în scandalul Steaua – națională! ^CEx s-a temut să ia o decizie și a amânat totul pentru la vară! – ACTUALIZARE. ”Am …]

Sport 0 Comentarii

Un jandarm a înapoiat unei femei un portofel găsit pe stradă

Un jandarm a înapoiat unei femei un portofel găsit pe stradă – Un jandarm din Constanţa a înapoiat portofelul pierdut, sâmbătă, de o femeie în cartierul Poarta 6. Plutonierul adjutant …]

Sport 0 Comentarii

Concordia Chiajna a câștigat primul amical al iernii

Concordia Chiajna a câștigat primul amical al iernii – Elevii lui Adrian Falub de la Concordia Chiajna au susținut primul test amical în a patra zi a stagiului centralizat de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*