6 aprilie 2016 Comentarii 0

Profesorii vor primi înapoi sporurile restante

Profesorii vor primi înapoi sporurile restante

Deputații au adoptat miercuri o lege în urma căreia profesorii își vor recupera banii luați în 2010. Atunci, au fost reduse cu 25% a lefurile personalului bugetar și pensiile cu 10%.

Conform legii, profesorii vor primi banii eșalonați pe următorii cinci ani. În primul an vor primi doar 5%, dar plata veniturilor se va face gradual, urmând ca în anul cinci să primească 35% din suma totală datorată de stat.

Această lege va produce efecte începând cu anul bugetar următor, asta înseamnă că profesorii vor începe să primească banii înapoi în anul 2017.

”Toate cadrele didactice vor beneficia de sporurile şi creşterile salariale restante din 2008-2011, fără a mai fi nevoie să dea statul român în judecată. Astfel, toţi profesorii vor beneficia de aceleaşi drepturi salariale, chiar şi cei care nu au dat statul român în judecată sau cei care au pierdut în instanţă recâştigarea drepturilor salariale.
În ultimii ani, numărul cadrelor didactice a scăzut cu aproximativ 18.000 de profesori, iar lipsa unei motivaţii de natură salarială a constituit deseori baza deciziilor de a pleca de la catedră. În acest moment se discută despre o lege a salarizării personalului bugetar, dar suntem DOAR la nivel de dezbateri. Măsura cea mai rapidă care poate fi luată este să eliminăm discriminarea în sistem şi să restituim drepturile salariale cuvenite”, a spus Raluca Turcan unul dintre susținătorii actului normativ.

Post-ul Profesorii vor primi înapoi sporurile restante apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Profesorii vor primi înapoi sporurile restante

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele

EXCLUSIV / Românii care lucrează în străinătate și-ar putea procura mai repede documentele – Românii care lucrează peste hotare nu vor mai fi nevoiți să își piardă zilele de concediu …]

Sport 0 Comentarii

Liga Campionilor, handbal, feminin. ^CSM București – Vardar (ora 19.00). Victoria înseamnă calificarea în ”sferturi”!

Liga Campionilor, handbal, feminin. ^CSM București – Vardar (ora 19.00). Victoria înseamnă calificarea în ”sferturi”! – CSM București joacă marți seară, de la ora 19.00, un meci decisiv pentru calificarea …]

Ce lovitură! Mădălina Ghenea, părăsită de iubit pentru o altă femeie! Cine e cea care i-a luat locul superbei românce

Ce lovitură! Mădălina Ghenea, părăsită de iubit pentru o altă femeie! Cine e cea care i-a luat locul superbei românce – Mădălina Ghenea s-a iubit cu mai mulți bărbați celebri …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*