5 mai 2016 Comentarii 0

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea vineri şi în weekend

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea vineri şi în weekend

Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros şi va ploua – ziua în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei şi zona de munte, iar după-amiaza şi în cursul nopţii, în Banat, Oltenia, nordul şi centrul Moldovei şi izolat în restul teritoriului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

VINERI

ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros şi va ploua – ziua în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei şi zona de munte, iar după-amiaza şi în cursul nopţii, în Banat, Oltenia, nordul şi centrul Moldovei şi izolat în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice. Vor fi posibile căderi de grindină.

Vântul va fi slab şi moderat cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în estul, sud-estul şi centrul teritoriului, la munte, dar trecător şi în celelalte regiuni, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 …16 grade în depresiuni şi pe litoral, până în jurul a 23 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra între 3 şi 12 grade, uşor mai mici în estul Transilvaniei.

ÎN BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil cu înnorări în cursul zilei. Temporar, mai ales după-amiază, se vor semnala averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

LA MUNTE: Cerul va fi temporar noros şi va ploua îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi vor fi posibile căderi de grindină. La altitudini mai mari precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va fi slab şi moderat cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru prima decadă a lunii mai, în toată ţara. Maximele se vor încadra între 12 şi 22 de grade, iar minimele între 4 şi 12 grade. În regiunile sudice şi de răsărit, la deal şi la munte, cerul va avea înnorări accentuate şi va ploua, mai ales în cursul zilei. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi astfel de manifestări, pe arii restrânse, îndeosebi după amiaza şi la începutul nopţii. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau chiar ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

LA MUNTE: Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, mai ales în cursul zilei, cu deosebire în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În zona înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau chiar ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

DUMINICĂ

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi în general instabilă si acest lucru inseamna prezenta averselor cu tunete si fulgere in majoritatea regiunilor. Izolat, îndeosebi la deal şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Se menţin condiţiile de căderi de grindină, iar în zona montană înaltă, vor mai fi averse de lapoviţă şi de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în regiunile răsăritene, dar de scurtă durată, în timpul ploilor, şi în restul teritoriului. Noaptea, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua şi, în mare parte din ţară, cerul se va degaja. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele ce ar fi normale în această perioadă, vor fi cuprinse între 14 grade in depresiuni şi 21 de grade in Lunca Dunarii.

ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă si in capitala. Astfel, sunt asteptate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod obişnuit la această dată, se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

LA MUNTE: Vremea va fi în general instabilă în cursul zilei, când vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Se menţin condiţiile de căderi de grindină, iar în zona înaltă vor mai fi averse de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste. Noaptea, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua şi cerul se va degaja. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Post-ul PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea vineri şi în weekend apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea vineri şi în weekend

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Guardiola va fi la Manchester City cel mai bine plătit antrenor din lume

Guardiola va fi la Manchester City cel mai bine plătit antrenor din lume – Tehnicianul Josep Guardiola, care nu şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen, va deveni la Manchester City …]

Sport 0 Comentarii

Campionatul Național de dans sportiv / GALERIE FOTO & REZULTATE

Campionatul Național de dans sportiv / GALERIE FOTO & REZULTATE – Derulat pe perioada a trei zile la Sala Polivalenta din Capitala (4, 5 si 6 martie), Campionatul National pe …]

Mastersul de la Monte Carlo. Horia Tecău a fost eliminat în turul doi. Mergea este în ”sferturi” și se dă în bărci pe Facebook!

Mastersul de la Monte Carlo. Horia Tecău a fost eliminat în turul doi. Mergea este în ”sferturi” și se dă în bărci pe Facebook! – Horia Tecău (31 de ani, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*