2 aprilie 2016 Comentarii 0

Promisiunea lui Cioloș pentru mamele care primesc indemnizații de creștere a copilului

Promisiunea lui Cioloș pentru mamele care primesc indemnizații de creștere a copilului

Premierul Dacian Cioloș a spus că Guvernul va căuta o soluție pentru indemnziația de creștere a copilului, însă spune că, pentru creșterea natalității, sunt necesare și alte măsuri, cum ar fi grădiniţe şi locuinţe pentru tineri.

Șeful Executivului a precizat, într-un comentariu publicat pe pagina sa de Facebook, că se vor căuta soluții pentru indemnizația mamelor, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat ca indemnizația să fie 85% din veniturile părintelui și eliminarea plafonului de 3.400 de lei.

„Pentru stimularea creşterii natalităţii însă, trebuie să mergem dincolo de indemnizaţii, să ne gândim la grădiniţe, la locuinţe pentru tineri”, a mai precizat premierul, citat de news.ro.

Camera Deputaților a votat miercuri eliminarea plafonului de 3.400 de lei al indemnizaţiei lunare acordate mamelor pentru creşterea copilului. Astfel, mamele vor beneficia de o indemnizație de 85% din veniturile pe ultimele 12 luni, indiferent de perioada pe care aleg să o stea acasă, pentru creșterea copilului.

Până acum, o mamă care alegea să stea acasă un an în concediu de creștere și îngrijire a copilulului primea 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar maxim 3.400 de lei, iar o mamă care alegea să stea acasă doi ani în concediu de creștere și îngrijire a copilulului primea 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar maxim 1.200, în ambii ani petrecuți acasă.

Post-ul Promisiunea lui Cioloș pentru mamele care primesc indemnizații de creștere a copilului apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Promisiunea lui Cioloș pentru mamele care primesc indemnizații de creștere a copilului

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Naționala s-a pregătit alături de copii pentru Austria și Italia!

Naționala s-a pregătit alături de copii pentru Austria și Italia! – Naționala de handbal masculin s-a pregătit centralizat, timp de o săptămână, la Călărași pentru dubla cu Austria și Italia, …]

Sport 0 Comentarii

REZULTATE, ETAPA A VIII-A : Islanda, calificare istorică. Cehia este şi ea, matematic, la turneul final din Franţa. Olanda a fost surclasată în Turcia şi riscă să nu prindă nici barajul

REZULTATE, ETAPA A VIII-A : Islanda, calificare istorică. Cehia este şi ea, matematic, la turneul final din Franţa. Olanda a fost surclasată în Turcia şi riscă să nu prindă nici …]

Sport 0 Comentarii

Polițist aruncat 10 metri în aer după ce a fost lovit de o mașină!

Polițist aruncat 10 metri în aer după ce a fost lovit de o mașină! – Un polițist din Brașov a fost aruncat 10 metri în aer după ce a fost …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*