3 mai 2016 Comentarii 0

Propunere legislativă: limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate, eliminată

Propunere legislativă: limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate, eliminată

Deputatul UDMR Marton Arpad a depus la Senat o propunere legislativă de modificare a ordonanței privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede eliminarea limitării vitezei autoturismelor sub 50 km/oră pe tot traseul unei localităţi şi restrângerea acestei limitări la o distanţă minimă necesară, care să nu depăşească 3 km.

Potrivit propunerii legislative, „se interzice limitarea vitezei sub 50 de kilometri pentru autiovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate”.

În expunerea de motive se arată că în unele locuri există „limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată”, precum şi „semnalizări interpretabile”.

În aceste condiţii, o cauză importantă a producerii accidentelor rutiere este legată de formarea de coloane lungi de maşini care uneori se întind pe câţiva kilometri.

„Formarea acestor coloane nu de puţine ori se datorează unor limitări de viteză excesive atât în privinţa vitezei de deplasare, cât şi în privinţa lungimii tronsonului”, se arată în document.

Eliminarea limitării vitezei este argumentată prin faptul că restricţionarea nu este dată de specificul drumului.

 

 

Post-ul Propunere legislativă: limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate, eliminată apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Propunere legislativă: limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate, eliminată

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Vicente del Boque va părăsi naţionala Spaniei după Euro 2016 / VIDEO

Vicente del Boque va părăsi naţionala Spaniei după Euro 2016 / VIDEO – Tehnicianul Vicente del Boque va părăsi naţionala Spaniei după Campionatul European din 2016, conform informaţiilor din presa …]

Sport 0 Comentarii

Tragedie în lumea canotajului românesc. ^Un sportiv de lot național a murit electrocutat. Avea doar 26 de ani!

Tragedie în lumea canotajului românesc. ^Un sportiv de lot național a murit electrocutat. Avea doar 26 de ani! – Fostul canotor, component al loturilor României, Iulian Arba, a murit electrocutat, …]

Sport 0 Comentarii

Scandal uriaș la meci! Așa arată un jucător bătut pe un teren din România! A continuat să joace până la final!

Scandal uriaș la meci! Așa arată un jucător bătut pe un teren din România! A continuat să joace până la final! – Victoria celor de la Flacăra Halmăşd pe terenul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*