Proteza pe implanturi o alternativă accesibilă
6 mai 2016 Comentarii 0

Proteza pe implanturi o alternativă accesibilă

Proteza pe implanturi o alternativă accesibilă

Atunci când ne pierdem o mare parte din dinţi,  din cauza deteriorării acestora, în urma unei trame, unor afecţiuni ale gingiei sau chiar intervenţii de canal nereuşite, medicii stomatologi recomandă fie implantul dentar, fie metoda clasică de punte dentară sau proteza dentară în cazul în care nu mai avem alţi dinţi restanţi.

Dacă aceste variante vi se par costisitoare puteți lua  în calcul şi o altă variantă de tratament – proteza pe implante. Dr. Stomatolog Andra Custură, ne explică tot ce trebuie să ştim despre această metodă, care sunt avantajele şi cât costă. Subiect de glume şi accesoriu aproape indispensabil la bătrâneţe, celebra placă dentară a ajuns să fie un coşmar şi nimeni nu-şi doreşte să fie în pielea celui căruia i se desprinde proteză atunci când zâmbeşte sau în mijlocul unei conversaţii. Însă cum medicina evoluează constant, există acum alternative pentru toate gusturile şi buzunarele. Dacă pentru unele persoane lucrarea protetică fixă (cimentată) totală pe implanturi reprezintă un lux mult prea costisitor, există o tehnică avansată de fixare a protezei dentare cu ajutorul implanturilor şi care asigură un confort sporit pacientului (proteză mobilizabilă pe implanturi). Pentru lucrarea protetică fixă sunt necesare mai multe implanturi decât pentru cea mobilizabila. 

dr stomatolog”În urma realizării unei proteze totale clasice (care se sprijină doar pe os şi pe gingie), în timp apare o senzaţie de jenă şi o mobilitate excesivă care poate crea dificultăţi de vorbire, masticaţie, motiv pentru care se recomandă realizarea unei proteze pe implanturi, două sau patru, aşezate simetric. Pe acestea se prind nişte sisteme speciale (de tip capse, magneţi, etc. în funcţie de caz) pe care se face o proteză semi-mobilă ce se susţine în implanturi. Având sprijin adiţional pe implanturi, putem jongla cu tehnicile de confecţionare; de exemplu în cazul persoanelor care nu suporta protezele normale şi au reflex de vomă accentuat, putem scurta proteza în zonele care declanşează reflexul”, explica medicul.

Proteza pe implanturi presupune inserarea unui număr redus de implante, aşezate simetric. După perioada de osteointerare, care durează între 3-6 luni, se vor monta în locul sisteme speciale de ancorare în funcţie de fiecare caz, prin intermediul cărora vă fi asigurat sprijinul şi menţinerea viitoarei proteze.

Sistemele speciale de menţinere oferă pacientului un confort sporit, incomparabil cu cel de care beneficiază un pacient purtător de proteză dentară totală clasică. Stabilitatea lucrării va determina evitarea apariţiei leziunilor gingivale foarte des întâlnite  în cazul purtătorilor de proteze totale şi permite desfăşurarea actului masticator fără nici un fel de problemă. Toate aceste avantaje vă vor permite să zâmbiţi din nou cu încredere şi vă vor îmbunătăţi în mod considerabil calitatea vieţii.

Cine poate beneficia de proteze pe implanturi

Medicul stomatolog cu specializare în implantologie este singurul care poate decide dacă pacientul este potrivit sau nu pentru astfel de restaurări fixe pe implante, deoarece este nevoie de un suport osos satisfăcător şi o stare de sănătate în general bună.

 Cât costă proteza pe implanturi

Deşi este mai scumpă decât o proteză clasică, merită efortul. O proteză mobilă susţinută de două implanturi  presupune costul a doua implanturi de 1100 euro la care se adăugă sistemele de speciale de prindere cu costuri între 100-250 euro un singur sistem, astfel că întreaga lucrare ajunge la aproximativ 1600 euro, în plus faţă de costul unei proteze totale simple. Costul unei proteze totale variază între 1200 lei şi 2000 lei în funcţie de materialul folosit pentru confecţionarea ei.

Post-ul Proteza pe implanturi o alternativă accesibilă apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Proteza pe implanturi o alternativă accesibilă

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Una caldă, două reci: Dulgheru s-a calificat în sferturi la Auckland, dar Begu și Niculescu au fost eliminate de la Shenzen

Una caldă, două reci: Dulgheru s-a calificat în sferturi la Auckland, dar Begu și Niculescu au fost eliminate de la Shenzen – Alexandra Dulgheru, locul 69 mondial, s-a calificat în …]

Sport 0 Comentarii

Încă un român – la cel mai titrat club! Răducioiu, la Real Madrid!

Încă un român – la cel mai titrat club! Răducioiu, la Real Madrid! – Florin Valeriu Răducioiu (45 de ani) îi calcă pe urma lui Gică Hagi (50 de ani), …]

Sport 0 Comentarii

Eliza Buceschi va juca din vară la FC Midtjylland, în Danemarca

Eliza Buceschi va juca din vară la FC Midtjylland, în Danemarca – Eliza Buceschi (22 ani), interul echipei naţionale feminine de handbal, schimbă echipa! După un sezon la campioana Germaniei, Thuringer …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*