Provocarea găleţii cu gheaţă – „Ice Bucket Challenge” – ce s-a întâmplat cu banii strânşi
17 iulie 2015 Comentarii 0

Provocarea găleţii cu gheaţă – „Ice Bucket Challenge” – ce s-a întâmplat cu banii strânşi

Provocarea găleţii cu gheaţă – „Ice Bucket Challenge” – ce s-a întâmplat cu banii strânşi – „Ice Bucket Challenge” a reprezentat evenimentul anului 2014 din mediul online, totul începând după ce un tânăr american, Chris Kennedy, şi-a turnat o găleată cu apă cu greaţă în cap şi a anunţat că donează o sumă de bani pentru lupta împotriva maladiei ALS (scleroza laterală amiotrofă).

Participanţii care au urmat gestul tânărului au postat videoclipuri în care îşi turnau în cap apă cu gheaţă sau anunţau că donează o anumită sumă de bani, toată isteria durând saptămâni la rând.

Videoclipurile cele mai celebre sunt a lui Bill Gates şi cel al lui Charlie Sheen, cu aproximativ 20 de milioane de vizualizări fiecare. Fondurile strânse de Asociaţia americană ALS au ajuns la 115 milioane de dolari.

Banii vor fi investiți în cercetare, pacienți, educație dar si în strangerea de alte fonduri și plata unor taxe.

Suma de 77 de milioane de dolari, va fi cheltuită pentru cercetare, pentru a se găsi un tratament iar suma de 23 de milioane de dolari va fi destinată pacienţilor şi serviciilor furnizate acestora. Pentru „educarea publicului şi a profesioniştilor” vor fi cheltuiţi zece milioane de dolari. Alte 3 milioane de dolari vor fi destinați pentru strângerea de alte fonduri iar taxele necesare desfășurării activității asociației vor duce la două milioane de dolari.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Diabet – un vaccin cu rezultate promiţătoare

The following two tabs change content below.BioUltimele Articole Stiri Alba IuliaAdministrator la Stiri Alba Ştiri Alba, un portal de ştiri Online – citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din …]

Ştirea Zilei 0 Comentarii

Concert extraordinar Goran Bregovic la Alba Iulia, în 6 iunie

Concert extraordinar Goran Bregovic la Alba Iulia, în 6 iunie – Goran Bregovic s-a născut pe 22 martie 1950 la Sarajevo (Bosnia), tatăl său fiind croatul Franjo Bregović, iar mama …]

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Pământul ar putea intra într-o nouă eră glaciară!

Pământul ar putea intra într-o nouă eră glaciară – Experții prevăd că peste 15 ani, Pământul ar putea intra într-o mini-eră glaciară. Avertismentul oamenilor de știință se bazează pe un …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*