Provocarea găleţii cu gheaţă – „Ice Bucket Challenge” – ce s-a întâmplat cu banii strânşi
17 iulie 2015 Comentarii 0

Provocarea găleţii cu gheaţă – „Ice Bucket Challenge” – ce s-a întâmplat cu banii strânşi

Provocarea găleţii cu gheaţă – „Ice Bucket Challenge” – ce s-a întâmplat cu banii strânşi – „Ice Bucket Challenge” a reprezentat evenimentul anului 2014 din mediul online, totul începând după ce un tânăr american, Chris Kennedy, şi-a turnat o găleată cu apă cu greaţă în cap şi a anunţat că donează o sumă de bani pentru lupta împotriva maladiei ALS (scleroza laterală amiotrofă).

Participanţii care au urmat gestul tânărului au postat videoclipuri în care îşi turnau în cap apă cu gheaţă sau anunţau că donează o anumită sumă de bani, toată isteria durând saptămâni la rând.

Videoclipurile cele mai celebre sunt a lui Bill Gates şi cel al lui Charlie Sheen, cu aproximativ 20 de milioane de vizualizări fiecare. Fondurile strânse de Asociaţia americană ALS au ajuns la 115 milioane de dolari.

Banii vor fi investiți în cercetare, pacienți, educație dar si în strangerea de alte fonduri și plata unor taxe.

Suma de 77 de milioane de dolari, va fi cheltuită pentru cercetare, pentru a se găsi un tratament iar suma de 23 de milioane de dolari va fi destinată pacienţilor şi serviciilor furnizate acestora. Pentru „educarea publicului şi a profesioniştilor” vor fi cheltuiţi zece milioane de dolari. Alte 3 milioane de dolari vor fi destinați pentru strângerea de alte fonduri iar taxele necesare desfășurării activității asociației vor duce la două milioane de dolari.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Cultura/Educatie 0 Comentarii

Pluto, mesaj de dragoste către Pământ!

Pluto, mesaj de dragoste către Pământ – NASA a publicat o fotografie a planetei Pluto, observându-se clar imaginea unei inimi pe suprafața sa – „Pluto trimite mesaj de dragoste către …]

Ştirea Zilei 0 Comentarii

Atenţie! Peste 1.000 de români morți din cauza hepatitei C

Atenţie! Peste 1.000 de români morți din cauza hepatitei C – aproximativ  700.000, de persoane sunt afectate de virusul hepatitei C, în România. Anul trecut, in ţara noastră au murit …]

Societate 0 Comentarii

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, şi soţia sa aşteaptă o fetiţă

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, şi soţia sa aşteaptă o fetiţă – Cofondatorul Facebook, şi soţia sa, medicul Priscilla Chan, vor fi părinţii unei fetiţe, sarcina fiind destul de evoluată, potrivit …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*