6 mai 2016 Comentarii 0

Raidul care a vizat tabăra de refugiați din Siria ar putea fi considerat “crimă de război”

Raidul care a vizat tabăra de refugiați din Siria ar putea fi considerat “crimă de război”

Raidul aerian care a vizat o tabără de refugiați din Siria și s-a soldat cu aproximativ 30 de morți ar putea fi o crimă de război. Declarația îi aparține directorului pentur afaceri umanitare al ONU, transmite BBC News.

Stephen O’Brien a cerut lansarea unei anchete privind raidul asupra taberei din provincia Idlib, aflată în nordul Siriei.

„Suspiciunile vor plana mai întâi asupra Guvernului sirian şi vom vrea să ne asigurăm că cei responsabili, oricine ar fi ei, vor fi traşi la răspundere pentru acest act abominabil”, a spus O’Brien.

Forțele aeriene ale Siriei și cele ruse sunt suspectate că s-ar afla în spatele atacului.  “Fiţi convinşi că toate aceste acţiuni îngrozitoare, indiferent unde au loc şi cine le comite, nu vor fi uitate, iar oamenii care le comit vor fi traşi la răspundere”, a adăugat oficialul.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/oESKcPCPt7g” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Armata siriană a negat ulterior că ar fi comis atacurile aeriene. „Informaţii puse în circulaţie de unele publicaţii, potrivit cărora forţele aeriene siriene au lovit o tabără de refugiaţi din Idleb, nu sunt adevărate”, a afirmat armata siriană într-un comunicat, potrivit agenţiei de ştiri, Sana.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, 28 de oameni, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi în bombardament.

Citește și: Zeci de refugiați au murit după ce tabăra lor a fost bombardată | FOTO și VIDEO

 

 

Post-ul Raidul care a vizat tabăra de refugiați din Siria ar putea fi considerat “crimă de război” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Raidul care a vizat tabăra de refugiați din Siria ar putea fi considerat “crimă de război”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

România va debuta la Euro 2016 cu Franța, echipă pe care n-a mai bătut-o din 1972, dar un fost președinte de Federație este super-optimist: ”Obținem cel puțin un egal!”

România va debuta la Euro 2016 cu Franța, echipă pe care n-a mai bătut-o din 1972, dar un fost președinte de Federație este super-optimist: ”Obținem cel puțin un egal!” – …]

Sport 0 Comentarii

Cu mumiile la scanner / VIDEO

Cu mumiile la scanner / VIDEO – În anul 1994, mai mult de 250 de mumii aproape perfect conservate au fost găsite într-o criptă subterană din Ungaria. Această descoperire a fost …]

Sport 0 Comentarii

Serena Williams o bagă în sperieți pe Simona Halep din calendarul Pirelli 2016 / GALERIE FOTO

Serena Williams o bagă în sperieți pe Simona Halep din calendarul Pirelli 2016 / GALERIE FOTO – Unul dintre cei mai cunoscuți fotografi ai lumii, americanul Annie Leibovitz, a scos calendarul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*