20 aprilie 2016 Comentarii 0

Reacția lui Cristian Popescu Piedone, după ce Tribunalul București i-a respins candidatura la Primărie

Reacția lui Cristian Popescu Piedone, după ce Tribunalul București i-a respins candidatura la Primărie

Cristian Popescu Piedone a anunțat marți seară că va începe o nouă campanie de strângere de semnături, după ce Tribunalul București a admis o contestație a avocatului Gheorghe Piperea și a decis că fostul primar al sectorului 4 nu mai poate candida pentru un nou mandat.

Piedone a anunțat pe Facebook că va începe un nou demers pentru a strânge semnături și le-a mulțumit susținătorilor pentru sprijin.

Văd că se dă o lupta pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni, să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecăţii Dvs, la vot, pe 5 iunie.

Vă mulţumesc Dvs, celor care au fost alături de mine, şi vă anunţ că voi iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, de data această de două ori mai multe, că poate aşa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregătesc cei care vor puterea cu orice preţ!

Vă rog urmăriţi pe pagină mea de Facebook locaţiile în care voi fi prezent pentru această campanie de semnături. Va dura până în ultima zi de campanie şi aşa vor vedea cu toţii că semnăturile sunt autentice. Cer şi televiziunilor că, dacă vor şi sunt interesate, să transmită LIVE tot procesul pentru a observa pas cu pas că este o procedura corectă şi transparentă.

Aveţi încredere, merg până la capăt!, a transmis Piedone pe rețeaua de socializare.

Avocatul Gheorghe Piperea a depus o contestație la Tribunalul București  faptul că ar fi imposibil ca fostul primar al sectorului 4 să fi strâns toate semnăturile necesare într-un timp atât de scurt.

„Chiar nu înțeleg cum a putut așa-numitul Piedone să adune, în semi-clandestinitate, un număr de minim 2.800 de semnături de susținere (1% din numărul total al locuitorilor sectorului 4). Locuiesc în sectorul 4 și nu am văzut niciun cort cu figura acestui ins în care, teoretic, ar fi putut fi adunate semnături de susținere a candidaturii sale. În locul celor de la Biroul Electoral, aș fi foarte atent la autenticitate semnăturilor. Această chestiune va fi unul dintre motivele de contestație”, a scris Gheorghe Piperea, zilele trecute pe Facebook.

Tribunalul București i-a admis contestația, astfel că Piedone nu mai are, cel puțin momentan, dreptul să candideze pentru un nou mandat de primar al sectorului 4. Decizia instanței i-a bucurat pe membrii Asociației Colectiv GTG 3010.

”Mă bucur pentru că era o palmă dată memoriei copiilor noştri. Nu are ce să caute în politică şi administraţie. Cred că primul pas era să îşi ceară scuze pentru ce s-a întâmplat să se retragă şi poate peste câteva mandate să mai încerce, dar acum nu”, a declarat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Anterior, Tribunalul Sectorului 4 a decis că Piedone poate candida întrucât nu a fost condamnat prin hotărâre judecătorească pentru faptele reclamate de supraviețuitorii și rudele victimelor incendiului din Colectiv. În plus, potrivit motivării instanței, cetățenii din sectorul 4 care au drept de vot sunt cei care îl pot sancționa pe Piedone.

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone a stârnit indignarea multora, în speciale a răniților incendiului din Colectiv și a rudelor tinerilor care și-au pierdut viața în acea tragedie. Aceștia au spus că fostul primar nu avea dreptul moral să candideze pentru un nou mandat, ca urmare a tragediei în care și-au pierdut viața 64 de persoane și peste 100 au rămas cu sechele pe viață. Piedone a fost audiat la DNA pentru abuz în serviciu și, la presiunea străzii, și-a dat demisia din funcția de primar al sectorului.

Apele sunt în continuare tulburi pentru Piedone, mai ales că acum au ieșit la iveală secheletele din dulapurile fostului primar: contracte dubioase, bani topiți pe mai nimic și documente compromițătoare.

Citește și: EXCLUSIV Apar scheletele din dulapurile Primăriei sectorului 4: Piedone a cheltuit jumătate din banii școlilor pe paza clădirilor

Post-ul Reacția lui Cristian Popescu Piedone, după ce Tribunalul București i-a respins candidatura la Primărie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Reacția lui Cristian Popescu Piedone, după ce Tribunalul București i-a respins candidatura la Primărie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Casa regală din Suedia a dezvăluit numele proaspătului moștenitor! Prima imagine cu acesta|FOTO

Casa regală din Suedia a dezvăluit numele proaspătului moștenitor! Prima imagine cu acesta|FOTO – Casa regală suedeză a anunțat joi numele și titlul celui mai nou membru al familiei, primul …]

Sport 0 Comentarii

Spania, etapa a 33-a. Espanyol a deschis scorul. Gâlcă, fante de Levante? / LIVESCORE

Spania, etapa a 33-a. Espanyol a deschis scorul. Gâlcă, fante de Levante? / LIVESCORE – SPANIA , etapa a 33-a Vineri Levante – Espanyol 1–1 / LIVE (ora 21.30)Carl Medjani (23) / Hernan …]

Sport 0 Comentarii

Dulgheru s-a dus degeaba până la Rabat. Makarova a eliminat-o din primul tur

Dulgheru s-a dus degeaba până la Rabat. Makarova a eliminat-o din primul tur – La turneul WTA de la Rabat (Maroc), Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem, jucătoarea română …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*