9 aprilie 2016 Comentarii 0

Reacții internaționale la mesajele rasiste scrise pe corturile de la Universitatea. Ce spune Banca Mondială

Reacții internaționale la mesajele rasiste scrise pe corturile de la Universitatea. Ce spune Banca Mondială

Poliţiștii din Capitală încearcă să identifice persoanele care, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au scris mesaje cu caracter xenofob pe cortul din Piaţa Universităţii instalat cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor. Personalități din România, președintele Klaus Iohannis au reacționat dur față de aceste acte. De asemenea, au apărut reacții și la nivel internațional.

Într-un comunicat al Băncii Mondiale, instituția  internațională își exprimă regretul față de vandalizarea cortului Centrului Cultural al Romilor din Capitală.

Actul este descris în mesajul Băncii Mondiale drept, „o agresiune împotrivă comunității rome și un act de discriminare incompatibil cu valorile europene privind drepturile omului”. În același document se afirmă că „integrarea social-economică a romilor este esențială dacă România vrea să îndeplinească criteriile de convergență ale UE și vrea să ajungă la o creștere sustenabilă”.

Și preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, printr-un consilier, că este ”oripilat” de ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii, unde un grup de 10-15 tineri au scris mesaje rasiste la adresa romilor pe un cort în care aveau loc manifestări ocazionate de ziua acestei etnii.

Pe cortul amplasat în Piata Universităţii din Capitala, cu ocazia Zilei Romilor, au fost scrise, vineri noaptea, mai multe mesaje denigratoare, au semnalat şi reprezentanţii Poliţiei.

Mai mulţi demnitari, miniştri şi secretari de stat, printre care şi Ministrul Justiţiei, şi-au arătat indignarea faţă de mesajele rasiste înscrise pe cortul unde se susţineau evenimente de Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită pe 8 Aprilie.

Potrivit unor surse guvernamentale, Poliţia ar avea date că acestea au fost scrise de un grup de aproximativ zece persoane.

 

// < ![CDATA[
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
// ]]>

Fiecare dintre noi trebuie sa facem un efort spre egalitate si toleranta #stoprasismului #respect #notoracism

Posted by Raluca Alexandra Prună on Saturday, April 9, 2016

Post-ul Reacții internaționale la mesajele rasiste scrise pe corturile de la Universitatea. Ce spune Banca Mondială apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Reacții internaționale la mesajele rasiste scrise pe corturile de la Universitatea. Ce spune Banca Mondială

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Maria Șarapova și Petra Kvitova se înfruntă în finala Fed Cup

Maria Șarapova și Petra Kvitova se înfruntă în finala Fed Cup – Rusoaica Maria Șarapova va avea ocazia să-și ia revanșa în fața cehoaicei Petra Kvitova, după eșecul suferit în …]

Sport 0 Comentarii

Golden State Warriors, la a 21-a victorie consecutivă în acest sezon

Golden State Warriors, la a 21-a victorie consecutivă în acest sezon – Echipa Golden State Warriors și-a continuat debutul perfect de sezon și a obținut cea de-a 21-a victorie în …]

Sport 0 Comentarii

Ce nebunie! Lindsey Vonn și-a luat la ciocane schiurile! VIDEO

Ce nebunie! Lindsey Vonn și-a luat la ciocane schiurile! VIDEO – O reacție nervoasă a schioarei americane Lindsey Vonn a produs agitație pe Internet. Supărată după o cursă nereușită, sportiva a postat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*