17 aprilie 2016 Comentarii 0

Reducem poluarea din agricultură cu împrumuturi de milioane de euro

Reducem poluarea din agricultură cu împrumuturi de milioane de euro

România va cheltui 48 de milioane de euro pentru a reduce poluarea din agricultură, a anunțat, săptămâna aceasta, Ministerul Finanțelor Publice. Instituția a anunțat că a încheiat, cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), un acord de împrumut în valoare de 48 milioane de euro pentru sprijinirea controlului integrat al poluării cu nutrienți.

Astfel, la nivelul comunităților locale se urmărește optimizarea managementului deșeurilor animale și menajere, plantarea de perdele forestiere de protecţie împotriva deversării de nutrienţi, plantarea de arbori și împăduriri, furnizarea de echipamente pentru îmbunătățirea facilităților existente de stocare a gunoiului de grajd și de producere a compostului.

„România are o populație rurală importantă. Guvernul Român acordă importanța cuvenită producției durabile în zonele rurale și bunăstării populației rurale”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice, semnatara acordului cu instituția de creditare.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor implementează, în prezent, prima fază a Proiectului privind Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți. Obiectivul este acela de a reduce pe termen mediu și lung poluarea cu nutrienți a resurselor de apă și sol ale României și, în final, a Dunării si Mării Negre.

Prin finanțarea suplimentară semnată acum la Washington, proiectul va fi extins la întreg teritoriul țării, și va cuprinde atât investiții la nivelul comunităților locale, cât și măsuri de consolidare a capacității instituționale.

Va fi desfășurat un program complex de pregătire și formare a personalului instituțiilor de nivel național, regional și județean. De asemenea, va fi furnizată asistență tehnică pentru actualizarea Codului de bune practici agricole și vor fi desfășurate activități de training și demonstrații la nivelul fermelor, pentru promovarea adoptării și respectării de către fermieri a acestui Cod, precum și acțiuni de informare publică.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor într-o perioadă de aproximativ 6 ani, ultima tragere din împrumut urmând să aibă loc la finele lui martie 2022.

 

Post-ul Reducem poluarea din agricultură cu împrumuturi de milioane de euro apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Reducem poluarea din agricultură cu împrumuturi de milioane de euro

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

EXCLUSIV. Aproape 90% din bancomatele românești sunt ușor de spart

EXCLUSIV. Aproape 90% din bancomatele românești sunt ușor de spart – Aproape 90% din bancomatele care funcționează în România sunt vulnerabile și pot fi jefuite cu ușurință, au declarat pentru …]

Sport 0 Comentarii

Surpriză în prima manșă a semifinalei Ligii Naționale de baschet

Surpriză în prima manșă a semifinalei Ligii Naționale de baschet – Semifinalele Ligii Naționale de Baschet au pus față în față cele mai bune echipe ale campionatului. În meciul 1 …]

Sport 0 Comentarii

Scenă desprinsă din filme într-o intersecție din Rusia: O coloană militară a pierdut… un tun|VIDEO

Scenă desprinsă din filme într-o intersecție din Rusia: O coloană militară a pierdut… un tun|VIDEO – Incident inedit într-o intersecție din Rusia. Un tun care era transportat de un camion …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*