13 aprilie 2016 Comentarii 0

Regizorul Mihai Grecea, rănit în Colectiv: „Raportul Corpului de control nu intră în detalii de finețe”

Regizorul Mihai Grecea, rănit în Colectiv: „Raportul Corpului de control nu intră în detalii de finețe”

Întrebat dacă raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv corespunde realității, Mihai Grecea a spus: „E un raport care, în fine, cred că e făcut un pic cam repede, cu grabă mare și fără să intre în detalii de finețe și cred că diavolul stă în detalii, în general”.

Acesta a mai spus că „o parte din adevăr”, care este legată de funcționarea sistemului în ansamblu, se află în raportul Corpului de control. „Acolo cred că sunt lucrurile. Degringolada asta (…) Noi am fost transferați de la Spitalul Floreasca către un alt spital, Spitalul Elias și abia a doua zi, spre după-amiază, nu știu, că eram destul de confuz, dar abia atunci am început să fim pansați și nu e în regulă cred. Nu a fost numai cazul meu izolat (…) Nu au fost intervențiile foarte prompte. Era totuși o situație de calamitate. Au existat spitale care nu au avut alertă. Veneau răniții pur și simplu, se trezeau cu ei acolo. Veneau pe jos, veneau cu taxiurile și nu au fost puse în alertă spitalele„, a explicat Mihai Grecea.

El a precizat că discuțiile despre resuscitarea victimelor pe asfalt sunt niște prostii. „Nu aș face niciun fel de apreciere în legătură cu intervenția ambulanțelor sau a SMURD (…) Resuscitarea se face acolo unde s-a întâmplat trauma și dacă omul ăla e în stop cardio-respirator, în trei minute trebuie să intervii, că altfel moare. Astea sunt niște prostii, cu resuscitarea pe asfalt. Cred că asta așa trebuia făcut. Dar ce s-a întâmplat mai departe, din momentul în care s-a ajuns în spitale, acolo sunt lucruri de discutat mult și acolo cred că atinge o parte din subiect și raportul Corpului de control, dar superficial„, a afirmat Mihai Grecea.

Acesta a precizat că a ajuns la spital după incendiu cu o mașină, și nu cu o ambulanță, și a avut arsuri pulmonare foarte grave. „Am avut norocul să încap pe mâna unui medic foarte bun, care și-a asumat un risc enorm și m-a salvat, cu acordul familiei. Dar intervenția asta, ca și grefele la mâini, a fost făcută târziu față de standarde. A fost în ultima clipă. Dacă ar fi fost mai bine organizată evacuarea răniților din Colectiv spre alte spitale din Europa, dacă s-ar fi activat planul ăsta de urgență european, ar fi scăpat mai mulți oameni”, a susținut Mihai Grecea.

Post-ul Regizorul Mihai Grecea, rănit în Colectiv: „Raportul Corpului de control nu intră în detalii de finețe” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Regizorul Mihai Grecea, rănit în Colectiv: „Raportul Corpului de control nu intră în detalii de finețe”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Simona Halep a scăpat de “coșmarul“ ei la Indian Wells. Șarapova s-a retras

Simona Halep a scăpat de “coșmarul“ ei la Indian Wells. Șarapova s-a retras – Ediția din acest an a turneului de la Indian Wells începe săptămâna viitoare, cu Simona Halep …]

Sport 0 Comentarii

Niculescu – Vandeweghe (SUA) și Begu – Kristyna Pliskova (Cehia), de la 21.00, în ”16”-mile de la Miami

Niculescu – Vandeweghe (SUA) și Begu – Kristyna Pliskova (Cehia), de la 21.00, în ”16”-mile de la Miami – Meciurile de duminică, din ”16”- imile turneului de tenis de la …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*