Rinoplastia nu e doar un moft! 80% din europeni apelează la ea din motive ce ţin de sănătate
12 aprilie 2016 Comentarii 0

Rinoplastia nu e doar un moft! 80% din europeni apelează la ea din motive ce ţin de sănătate

Rinoplastia nu e doar un moft! 80% din europeni apelează la ea din motive ce ţin de sănătate

Este a treia cea mai solicitată operaţie estetică din lume: 850.000 de persoane au apelat la ea într-un singur an – 2014. Unele pentru că nu (mai) erau mulţumite de nasul din dotare, altele pentru că organul cu pricina le crea reale probleme de sănătate.

Conform statisticilor medicale, 80% din populaţia Europei are deviaţie de sept. Conform ştirilor ce curg în val dinspre lumea mondenă şi nu numai, ambele sexe sunt obsedate de fizicul lor şi investesc la greu în ”reparaţii” corporale. De regulă încep cu nasul.

Cu un asemenea front de lucru, chirurgii esteticieni au reuşit să ridice rinoplastia la rang de artă: arta remodelării nasului. Când unica problemă este un nas prea mare, prea strâmb, prea cârn etc., intervenţia chirurgicală îl aduce la standardele estetice unanim acceptate: medicul intervine doar asupra aspectului exterior, armonizează diferitele părţi ale nasului, pentru a obţine o formă echilibrată, integrată în forma generală a feţei.

Unii vor să aducă în centrul atenţiei ochii, nu nasul

”Nasul este centrul şi cea mai vizibilă parte a feţei. De aceea, rinoplastia este operația care provoacă cel mai mult un chirurg estetician. Regula unui nas bine proporționat este aceea că ochii trebuie să fie cei care atrag atenția, nu nasul” – explică dr. Ion Zgonea, medic specialist chirurgie plastic (foto).

Dr. Ion Zegrea, chirurgie plastica

Alţii au nevoie de operaţia asta ca de aer

Cel de al doilea front de lucru al chirurgilor specializaţi în rinoplastie este format din persoane care au nevoie de această operaţie… ca de aer. Este vorba despre cei care au o deviaţia de sept din naştere sau dobândită în urma unui traumatism. Deviaţia de sept îţi poate face viaţa un chin, fiindcă obstrucţionează accesul aerului în căile respiratorii – nu respiri bine şi, din cauza lipsei de oxigen, ai o senzaţie permanentă de oboseală, nu poţi face efort fizic susţinut, întregul organism pătimeşte.

Rezultat final: nas mai mic, mai fin, mai eficient

”În întâlnirile cu pacienții obișnuiesc să examinez nasul şi să fac o inspecţie de rutină complet nedureroasă a structurilor interne ale nasului. Astfel, iau în considerare toţi factorii, cum ar fi mărimea şi forma nasului, calitatea pielii nasului şi relaţia lui cu celelalte structuri ale feţei. Rinoplastia aduce modificări la nivelul bazei nasului, cartilajului din vârf şi/sau nărilor. De obicei, nasul devine mai mic şi mai fin prin restructurarea cartilajelor nazale”, spune chirurgul esthetician dr. Ion Zegrea.

Potrivit celor mai recente statistici ale ISAPS, rinoplastia este pe locul trei din top 5 cele mai cerute operații estetice din lume, cu un număr de aproape 850.000 de intervenții în 2014.

Post-ul Rinoplastia nu e doar un moft! 80% din europeni apelează la ea din motive ce ţin de sănătate apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Rinoplastia nu e doar un moft! 80% din europeni apelează la ea din motive ce ţin de sănătate

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Imagini revoltătoare la un spital din Tecuci! Un medic refuză să consulte un copil cu febră și vărsături dintr-un motiv incredibil

Imagini revoltătoare la un spital din Tecuci! Un medic refuză să consulte un copil cu febră și vărsături dintr-un motiv incredibil – Niște imagini postate ieri pe YouTube surprind o scenă …]

Sport 0 Comentarii

Alexandra Dulgheru, în optimi la Dubai, Andreea Mitu – eliminată la Limoges

Alexandra Dulgheru, în optimi la Dubai, Andreea Mitu – eliminată la Limoges – Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru, nr. 57 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului …]

Sport 0 Comentarii

CSM București a câștigat în premieră Cupa României la handbal masculin

CSM București a câștigat în premieră Cupa României la handbal masculin – CSM Bucureşti a câştigat aseară, pentru prima oară în istoria clubului, finala Cupei României la handbal masculin, după …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*