13 mai 2016 Comentarii 0

România ar putea fi victima unui război nuclear din cauza scutului antirachetă. Cine a lansat această ipotează șocantă

România ar putea fi victima unui război nuclear din cauza scutului antirachetă. Cine a lansat această ipotează șocantă

Scutul antirachetă de la Deselu a fost declarat operațional joi, în prezența mai multor oficili, dar și a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. Instalația a stârnit din nou criticile dure din partea Rusiei, care susține că baza reprezintă o amenințare la securitatea sa națională. Un analist rus a mers mai departe cu analiza în acest caz. Potrivit acestuia, scutul antirachetă din Europa de Est, inclusiv baza de la Deveselu, ar putea duce la un război nuclear, iar România ar putea fi una dintre victime, ce va ajunge în ruine.

“Elementele antirachetă  din Europa de Est ar putea duce la o accelerare pe panta alunecoasă a războiului nuclear într-o criză”, a avertizat analistul rus Konstantin Bogdanov, într-un comentariu preluat de New York Times.

Expertul rus susține că elementele scutului vor deveni, inevitabil, ţinte prioritate în cazul unui război nuclear, posibil chiar ţinte pentru atacuri preventive. Ţări precum România, care găzduiesc sisteme antirachetă americane, ar putea fi singurele victime, iar Statele Unite să se împace apoi cu Rusia “deasupra ruinelor fumegânde ale elementelor est-europene ale scutului antirachetă”, a adăugat analistul.

Tototodată, în ziua inaugurării bazei de la Deveselu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că sistemul antirachetă reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Rusiei.

“Am spus de când a început această poveste că experţii noştri sunt convinşi că dezvoltarea sistemului anti-rachete balistice ridică o anumită ameninţare la adresa Federaţiei Ruse”, a declarat Dmitri Peskov.

”Întrebarea nu este dacă vor fi sau nu luate contramăsuri, măsuri sunt deja luate pentru a menţine securitatea Rusiei la un nivel necesar. Încă de la început am spus că, în opinia experţilor noştri, scutul antirachetă reprezintă o ameninţare la adresa statului nostru”, a precizat Peskov.

De partea celalată, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat la Bucureşti că scutul nu este o ameninţare la adresa Rusiei. De asmenea, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că acest sistem va face atât Europa, cât şi România mai sigură, însă are doar un caracter defensiv.

Citește și: Pacea Europei, în pericol? Sistemul antirachetă din România este operațional! Reacția Rusiei

 

Post-ul România ar putea fi victima unui război nuclear din cauza scutului antirachetă. Cine a lansat această ipotează șocantă apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – România ar putea fi victima unui război nuclear din cauza scutului antirachetă. Cine a lansat această ipotează șocantă

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Ce spune Cătălin Scânteie despre întoarcerea soției sale acasă, rănită în Colectiv și ea

Ce spune Cătălin Scânteie despre întoarcerea soției sale acasă, rănită în Colectiv și ea – Cătălin Scânteie și soția sa Sanda sunt doio dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv. Cei doi …]

Sport 0 Comentarii

Un club de handbal din România și-a propus să câștige Liga Campionilor! ^I-a oferit Cristinei Neagu un contract astronomic! Ce răspuns a dat sportiva

Un club de handbal din România și-a propus să câștige Liga Campionilor! ^I-a oferit Cristinei Neagu un contract astronomic! Ce răspuns a dat sportiva – CS Minaur, grupare abia înființată …]

Victor Hănescu pregătește o nouă generație de campioni. ”Train like a Pro” (1) VIDEO

Victor Hănescu pregătește o nouă generație de campioni. ”Train like a Pro” (1) VIDEO – Victor Hănescu a trecut prin lumea bună a tenisului, ajungând să cunoască multe din tainele …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*