22 aprilie 2016 Comentarii 0

România exclusă de la Eurovision

România exclusă de la Eurovision

România a fost exclusă de la Eurovision. Motivul pentru care a fost luată această decizie îl reprezintă datoriile Televiziunii Române. Termenul limită până la care aceste datorii puteau fi achitate a fost 20 aprilie.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial. Se pare că TVR are datorii de aproximativ 14 milioane de euro, mai exact 16 milioane de franci elvețieni. Data limită până la care suma trebuia achitată a fost 20 aprilie 2016.

Concursul Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai, iar România ar fi trebuit să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Dincolo de faptul că a fost exclusă de la Eurovision, TVR nu va mai beneficia nici de celelalte servicii de care se bucură membrii EBU. Așadar, nu va mai primi știri despre Eurovision, despre competiții sportive sau alte evenimente care erau incluse. Printre acestea se numără Campionatul European de Fotbal de la Rio și Jocurile Olimpice de la Rio.

”Este regretabil că am fost obligați să luăm o decizie atât de drastică. Toate încercările noastre de a rezolva această problemă s-au lovit de lipsa totală de interes a Guvernului României, de la care nu am primit niciun răspuns”, a declarat președintele EBU care este o organizație non-profit și care este afectată de neplata datoriilor TVR.

Post-ul România exclusă de la Eurovision apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – România exclusă de la Eurovision

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

FC Braşov, spre de faliment. Planul de reorganizare nu a fost aprobat. Datorii de 7.000.000 de euro

FC Braşov, spre de faliment. Planul de reorganizare nu a fost aprobat. Datorii de 7.000.000 de euro – Planul de reorganizare nu a fost aprobat de către creditori în Adunarea …]

Sport 0 Comentarii

România, după 8 ani la Euro. Tricolorii se bucură că se pot califica și de pe locul 3 în grupă. ^Nu știu însă ce-i așteaptă în optimile de finală ale turneului final din Franța

România, după 8 ani la Euro. Tricolorii se bucură că se pot califica și de pe locul 3 în grupă. ^Nu știu însă ce-i așteaptă în optimile de finală ale …]

Sport 0 Comentarii

Accidente în lanț în Capitală! Un șofer beat a lovit trei mașini parcate

Accidente în lanț în Capitală! Un șofer beat a lovit trei mașini parcate – Trei accidente au avut loc, azi-noapte, pe șosele din Capitală, două dintre ele chiar în zona …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*