România, liderul grupului care ajută Ucraina să-și apere spațiul cibernetic
16 iunie 2015 Comentarii 0

România, liderul grupului care ajută Ucraina să-și apere spațiul cibernetic

România, liderul grupului care ajută Ucraina să-și apere spațiul cibernetic – Șapte state NATO ajută Ucraina să țină sub control conflictul din spațiul cibernetic. În spațiul virtual, atacurile DDoS și bruiajul comunicațiilor au dus la dezinformarea populației ucrainene, într-o țară deja confuză, notează publicația americană de tehnologie ZDNet.com. Șapte țări membre NATO, în frunte cu România, vor ajuta Ucraina să își apere spațiul cibernetic. România va gestiona bugetul alocat și va lucra cu autoritățile din Ucraina în toate problemele relevante care țin de securitate.

Conform NATO, în calitate de națiune-coordonator, România ar trebui să pună bazele unui centru care să monitorizeze securitatea cibernetică și ale unui laborator care să permită investigarea în cazul incidentelor.

Pregatirea specialistilorFondurile vor fi folosite și la pregătirea specialiștilor pentru a putea lucra cu tehnologia noua. Regia Autonoma RASIROM, subordonata Serviciului Român de Informații se va ocupa de proiect.Albania, Estonia, Ungaria, Polonia, Portugalia,Turcia și România sunt țările participante la acest proiect.

România a alocat 500.000 de euro din bugetul proiectului pe acest an, de 800.000 de euro. Înființarea acestui Fond de Sprijin a fost decisă în timpul summitului NATO ce a avut loc în Țara Galilor, în luna septembrie.
Un ofițer al Alianței Nord Atlantice, declară:

„Evenimentele din Ucraina confirma faptul ca toate conflictele si crizele viitoare sunt mai predispuse sa includa si o componenta cibernetica, astfel ca Alianta NATO a creat o prioritate din protejarea retelelor si infrastructurilor impotriva atacurilor cibernetice”.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Liderii de afaceri din România cred că dezvoltarea infrastructurii ar trebui să aibă prioritate – SONDAJ

Liderii de afaceri din România cred că dezvoltarea infrastructurii ar trebui să aibă prioritate – SONDAJ – Peste jumătate dintre liderii de afaceri din România consideră, potrivit unui sondaj, că …]

Actualitate 0 Comentarii

FOTO: Şase tineri interpreţi şi o trupă intră în gala finală a Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine

FOTO: Şase tineri interpreţi şi o trupă intră în gala finală a Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine – Şase tineri interpreţi şi o trupă vor intra, duminică seara, …]

Actualitate 0 Comentarii

COD GALBEN de vânt puternic în Munții Apuseni. Viteză la rafală de 80km/h și izolat peste 100km /h

COD GALBEN de vânt puternic în Munții Apuseni. Viteză la rafală de 80km/h și izolat peste 100km /h – Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*