În România, unul din patru copii nu este şcolarizat
3 iunie 2015 Comentarii 0

În România, unul din patru copii nu este şcolarizat

Raluca TurcanÎn România, unul din patru copii nu este şcolarizat – În Romania, aproximativ 27% dintre copiii care ar trebui sa meargă la scoala nu sunt cuprinşi în sistemul de educaţie, susţine vicepreşedintele PNL Raluca Ţurcan, care citează date furnizate de către Institutul Naţional de Statistică. Aceasta avertizează că 19.000 de copii (aprox. 9%), lipsesc anul de la clasa pregătitoare.

„Cand Ponta spune ca toti copiii au smartphone-uri si acces la internet, atunci trebuie sa raspunda clar si la intrebarea: unde sunt acesti copii?”

, spune Turcan. Deputatul liberal Raluca Ţurcan, afirmă, într-un comunicat remis HotNews.ro, că „sub pretextul unei alte ‘reforme’ în învătamant, ministrul Câmpeanu urmarea prin mana doamnei Andronescu, să facă o noua Lege a Educaţiei. Proiectul lansat a fost atât de contraversat, încât premierul, în căutarea imaginii perfecte, a fost obligat să-l urecheasca pe ministrul Cîmpeanu în şedinţa de Guvern”.

„În timp ce acest spectacol se derula la Palatul Victoria, în România, unul din patru copii nu beneficiază de un drept constituţional la învatatura”, declara Raluca Ţurcan. Aceasta spune că datele sunt furnizate de către Institutul National de Statistica (INS) şi „arată faptul că 27% dintre copiii care ar trebui să frecventeze şcoala nu sunt cuprinşi în sistemul de educaţie. 700.000 de copii din România, nu merg la şcoală. Este echivalentul a 28.000 de clase a câte 25 de elevi, adică 1.400 de şcoli medii”.

SUMAR ARTICOL
În România, unul din patru copii nu este scolarizat
NUME ARTICOL:
În România, unul din patru copii nu este scolarizat
DESCRIERE:
În Romania, aproximativ 27% dintre copiii care ar trebui sa meargă la scoala nu sunt cuprinşi în sistemul de educaţie, susţine vicepreşedintele PNL Raluca Ţurcan, care citează date furnizate de către Institutul Naţional de Statistică.
AUTOR:
The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Politică 0 Comentarii

SANITAS cere introducerea mediatorilor în spitale. Serviciile de pază în spitale lasă de dorit – Alba Iulia, un exemplu

SANITAS cere introducerea mediatorilor în spitale. Serviciile de pază în spitale lasă de dorit – Alba Iulia, un exemplu – Federaţia SANITAS face demersuri pe lângă Guvern și Parlament pentru …]

Politică 0 Comentarii

ADR Centru: Fonduri europene pentru sprijinul comunităților defavorizate din mediul urban, în cadrul POR 2014-2020. Prima conexiune între două programe operaţionale

ADR Centru: Fonduri europene pentru sprijinul comunităților defavorizate din mediul urban, în cadrul POR 2014-2020. Prima conexiune între două programe operaţionale – Programul Operațional Regional 2014-2020 aduce în viitoarea perioadă …]

Politică 0 Comentarii

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Alba. Se aprobă bani pentru primării

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Alba. Se aprobă bani pentru primării – Consiliului Judeţean Alba este convocat în şedinţă extraordinară pe data de 14 ianuarie 2016, ora 11.00, şedinţă ce …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*