14 aprilie 2016 Comentarii 0

Românii au devenit a doua mare comunitate de imigranţi europeni în Marea Britanie

Românii au devenit a doua mare comunitate de imigranţi europeni în Marea Britanie

Românii formează a doua comunitate de imigranți din cadrul Uniunii Europene în Marea Britanie: Numărul imigranților români a suferit o creștere substanțială în  ultimii 5 ani, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru Migrație al Universitării Oxford. Astfel, anul trecut, aproximativ 223.000 de români erau înregistrați oficial în Regat, în timp ce în 2011 numărul acestora se ridica la doar 87.000.

Conform datelor publicate miercuri, românii au devenit astfel a doua comunitate de imigranți comunitari în Marea Britanie, prima fiind cea a polonezilor, care a ajuns în anul 2015 la circa 818.000 de membri, față de 615.000 în 2011. Numeroși imigranți comunitari stabiliți în Marea Britanie mai provin din Italia (176.000), Portugalia (140.000), Spania (137.000) și Ungaria (96.000).

În total, în Marea Britanie erau înregistrați anul trecut peste opt milioane de imigranți, dintre care peste trei milioane sunt proveniți din statele Uniunii Europene, numărul imigranților comunitari fiind astfel de peste două ori mai mare față de cel din anul 2004. Această progresie se explică mai ales prin oportunitățile oferite de piața britanică a muncii, în contrast cu cele din țările de origine ale imigranților, transmite Agerpres.

Raportul remarcă la acest capitol faptul că, în medie, salariile din Marea Britanie sunt de 4,2 ori mai mari față de cele din România și de 1,8 mai mari față de cele din Polonia.

Raportul mai abordează și controversata problemă a ajutoarelor sociale, chestiune aflate în centrul dezbaterilor campaniei premergătoare referendumului prin care britanicii vor decide pe 23 iunie asupra rămânerii în UE. Astfel, în timp ce guvernul de la Londra consideră că sistemul britanic al ajutoarelor sociale creează o „atracție nefirească” pentru imigranți, unii analiști apreciază că nu acesta este principalul factor ce determină imigranții să aleagă Marea Britanie, argumentând că majoritatea nu beneficiază de ajutoare sociale.

Citește și:

Post-ul Românii au devenit a doua mare comunitate de imigranţi europeni în Marea Britanie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Românii au devenit a doua mare comunitate de imigranţi europeni în Marea Britanie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Răsturnați, dar calificați! Fotbaliștii de la Huracan au căzut cu autocarul într-o râpă!

Răsturnați, dar calificați! Fotbaliștii de la Huracan au căzut cu autocarul într-o râpă! – Incident în Copa Libertadores la fotbal, competiția-regină intercluburi din America de Sud. Problemele au apărut nu pe …]

Sport 0 Comentarii

Țig, trimisă după țigări! Rusoaica Elena Vesnina bate la români ca la fasole

Țig, trimisă după țigări! Rusoaica Elena Vesnina bate la români ca la fasole – WTA ST. PETERSBURG (primul tur) Patricia Maria Țig – Elena Vesnina 6-3, 3-6, 1-6 Jucătoarea de …]

Sport 0 Comentarii

Vino în Pasajul Universității, să sărbătorim în stil olandez!

Vino în Pasajul Universității, să sărbătorim în stil olandez! – Eveniment inedit de Ziua Regelui Olandei, miercuri 27 aprilie, în Pasajul de la Piața Universității. Șase designeri floriști români, câștigătorii …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*