22 aprilie 2016 Comentarii 0

Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor

Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor

Românii cu salarii mici vor luați în considerare în noua ordonanță pregătită de ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru. În ceea ce-i privește pe bugetarii cu salarii medii, ministrul a spus că aceștia „vor stagna un an și jumătate”. 

Dragoș Pâslaru a reiterat, joi seară, faptul că românii cu salariile mici vor beneficia de o creștere anul acesta și spune că, prin această măsură, vor fi eliminate inechitățile. „Acum ne concentrăm pe cei cu venituri foarte mici, primul exerciţiu e concentrat pe prima parte a piramidei, pe bază. În prima variantă, se mişca, e adevărat, toată piramida, dar cu foarte puţin…Ceilalţi vor fi avuţi în vedere în proiectul de lege, care va intra în vigoare din 2018. Cei cu salarii în zona medie vor vedea că vor stagna, un an şi jumătate, în timp ce cei cu salarii mici vor veni din urmă. E vorba de solidaritate. Plecăm cu cei care sunt cei mai în nevoie. În educaţie ne uităm la învăţători, în sistemul sanitar ne uităm la brancardieri şi infirmiere”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea TV.

Categoriile de salariați pe care noul proiect îl are în vedere sunt românii cu studii medii și cei care sunt la începuturile studiilor universitare. „Sunt în jur de 1200 de lei. 1250 – salariul minim pe economie, luat ca referinţă. Vom urca cu 2,5%, până la nivelurile de 2000 şi 2000 şi ceva de lei”, a explicat Pâslaru.

Ministrul a dat asigurări că nu se pune problema ca salariile să fie tăiate.

Dragoș Pâslaru a anunțat, zilele trecute, că are în vedere creșterea salariilor mici de la 1 august. În opinia acestuia, vechiul proiect privind salariile bugetarilor a fost realizat în grabă de Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe. Vechiul proiect a fost contestat vehement de sindicaliști și a fost retras de pe masa Guvernului. În plus, după ce a fost retras proiectul, ministrul Ana Costea a demisionat din Guvern.

Ce prevedea proiectul salarizării retras de Guvern la presiunea sindicatelor

Post-ul Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Până la golul cu Torpedo Kutaisi, Andrei Ivan nu mai marcase pentru pentru o reprezentativă tricoloră de peste 20 de luni!

Până la golul cu Torpedo Kutaisi, Andrei Ivan nu mai marcase pentru pentru o reprezentativă tricoloră de peste 20 de luni! – În duelul din Antalya, de sâmbătă, cu georgienii …]

Sport 0 Comentarii

Accident feroviar în Costa Rica. Cel puțin 80 de răniți, după ciocnirea a două trenuri

Accident feroviar în Costa Rica. Cel puțin 80 de răniți, după ciocnirea a două trenuri – Două trenuri s-au ciocnit frontal în San Jose (Costa Rica). În urma accidentului, cel …]

Smiley, fără plete? Cum arată acum artistul: ”Tuns pari și mai tânăr” | FOTO

Smiley, fără plete? Cum arată acum artistul: ”Tuns pari și mai tânăr” | FOTO – Smiley și-a făcut fanii curioși. El a postat în ultimele zile mai multe imagini în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*