22 aprilie 2016 Comentarii 0

Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor

Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor

Românii cu salarii mici vor luați în considerare în noua ordonanță pregătită de ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru. În ceea ce-i privește pe bugetarii cu salarii medii, ministrul a spus că aceștia „vor stagna un an și jumătate”. 

Dragoș Pâslaru a reiterat, joi seară, faptul că românii cu salariile mici vor beneficia de o creștere anul acesta și spune că, prin această măsură, vor fi eliminate inechitățile. „Acum ne concentrăm pe cei cu venituri foarte mici, primul exerciţiu e concentrat pe prima parte a piramidei, pe bază. În prima variantă, se mişca, e adevărat, toată piramida, dar cu foarte puţin…Ceilalţi vor fi avuţi în vedere în proiectul de lege, care va intra în vigoare din 2018. Cei cu salarii în zona medie vor vedea că vor stagna, un an şi jumătate, în timp ce cei cu salarii mici vor veni din urmă. E vorba de solidaritate. Plecăm cu cei care sunt cei mai în nevoie. În educaţie ne uităm la învăţători, în sistemul sanitar ne uităm la brancardieri şi infirmiere”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea TV.

Categoriile de salariați pe care noul proiect îl are în vedere sunt românii cu studii medii și cei care sunt la începuturile studiilor universitare. „Sunt în jur de 1200 de lei. 1250 – salariul minim pe economie, luat ca referinţă. Vom urca cu 2,5%, până la nivelurile de 2000 şi 2000 şi ceva de lei”, a explicat Pâslaru.

Ministrul a dat asigurări că nu se pune problema ca salariile să fie tăiate.

Dragoș Pâslaru a anunțat, zilele trecute, că are în vedere creșterea salariilor mici de la 1 august. În opinia acestuia, vechiul proiect privind salariile bugetarilor a fost realizat în grabă de Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe. Vechiul proiect a fost contestat vehement de sindicaliști și a fost retras de pe masa Guvernului. În plus, după ce a fost retras proiectul, ministrul Ana Costea a demisionat din Guvern.

Ce prevedea proiectul salarizării retras de Guvern la presiunea sindicatelor

Post-ul Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Românii cu salarii medii mai au de așteptat. Anunțul făcut de ministrul Muncii despre mărirea salariilor

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Divizionara secundă FC Baia Mare vrea să joace cu Steaua în nocturnă, dar are o imensă problemă: “S-ar putea să nu mai fie timp”

Divizionara secundă FC Baia Mare vrea să joace cu Steaua în nocturnă, dar are o imensă problemă: “S-ar putea să nu mai fie timp” – Steaua joacă la Baia Mare, …]

Sport 0 Comentarii

Rapid a făcut egal cu Volyn Luțk în primul amical din India / GALERIE FOTO

Rapid a făcut egal cu Volyn Luțk în primul amical din India / GALERIE FOTO – Rapid București (locul 2 în Seria I din Liga 2) a terminat la egalitate, …]

Sport 0 Comentarii

David Beckham: ”Rugby-ul îmi place mai mult decât fotbalul!”

David Beckham: ”Rugby-ul îmi place mai mult decât fotbalul!” – Englezul David Beckham (40 de ani) nu se mai uită la fotbal, disciplina sportivă care l-a umplut de faimă și de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*