Apple și Samsung declară război cartelelor SIM!
18 iulie 2015 Comentarii 0

Apple și Samsung declară război cartelelor SIM!

Apple și Samsung declară război cartelelor SIM! – Apple și Samsung, cele mai influente companii de pe piața smartpnone-urilor sunt în discuții cu operatorii de telefonie mobilă pentru dezvoltarea unei tehnologii care să nu mai necesite folosirea cartelelor SIM. În prezent, telefoanele mobile funcționează pe bază de cartelă SIM, care, în ultimii 20 de ani, și-a redus considerabil dimensiunile.

Apple și Samsung, propun implementarea unui SIM universal direct în construcția telefonului care să fie capabil să facă trecerea de la un operator la altul fără ca utillizatorul să fie nevoit să schimbe fizic cartela. Acest standard, numit E-SIM, ar presupune conectarea clientului la o rețea printr-un nume de utilizator și o parolă.

Cipul E-SIM (embedded SIM) va fi integrat direct în telefon iar în locul cumpărării individuale de cartele SIM, operatorul va activa direct dispozitivul pentru a funcţiona pe reţeaua proprie. Portarea de pe o reţea pe alta ar fi mult mai simplă, astfel, adoptarea acestui standard ar putea ajuta în special dezvoltatorii de hardware. Aceștia nu vor mai irosi spaţiu cu lăcaşul pentru SIM-uri, obținând astfel dispozitive mai compacte, fiind lipsite de inesteticele tăviţe de pe laterale.

Cei de la Financial Times mai spun că membrii GSM Association (precum AT&T, Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica sau Orange) sunt de acord cu trecerea la e-SIM și sprijină eforturile pe care le-a făcut Apple în acest sens. Noua tehnologie și-ar putea face apariția, oficial, în 2016.

sim-card

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

COD GALBEN de ploi, răcire, ninsori valabil în județul Alba

COD GALBEN de ploi, răcire, ninsori valabil în județul Alba – Vineri, meteorologii au emis o atenționare COD GALBEN, valabilă și în județul Alba, în intervalul 11 octombrie ora 10.00 …]

Actualitate 0 Comentarii

Accident stupid la Blaj. Biciclist rănit grav după ce ușa unui auto parcat i s-a deschis brusc în față

Accident stupid la Blaj. Biciclist rănit grav după ce ușa unui auto parcat i s-a deschis brusc în față – Sâmbătă după-amiază, poliţiştii din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui …]

Actualitate 0 Comentarii

Informare meteo: Precipitații moderate cantitativ, vânt puternic, polei, în toată țara, până joi seara

Informare meteo: Precipitații moderate cantitativ, vânt puternic, polei, în toată țara, până joi seara – Meteorologii au emis, miercuri, o informare meteo prin care semnalează precipitații moderate cantitativ, vând puternic …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*