Apple și Samsung declară război cartelelor SIM!
18 iulie 2015 Comentarii 0

Apple și Samsung declară război cartelelor SIM!

Apple și Samsung declară război cartelelor SIM! – Apple și Samsung, cele mai influente companii de pe piața smartpnone-urilor sunt în discuții cu operatorii de telefonie mobilă pentru dezvoltarea unei tehnologii care să nu mai necesite folosirea cartelelor SIM. În prezent, telefoanele mobile funcționează pe bază de cartelă SIM, care, în ultimii 20 de ani, și-a redus considerabil dimensiunile.

Apple și Samsung, propun implementarea unui SIM universal direct în construcția telefonului care să fie capabil să facă trecerea de la un operator la altul fără ca utillizatorul să fie nevoit să schimbe fizic cartela. Acest standard, numit E-SIM, ar presupune conectarea clientului la o rețea printr-un nume de utilizator și o parolă.

Cipul E-SIM (embedded SIM) va fi integrat direct în telefon iar în locul cumpărării individuale de cartele SIM, operatorul va activa direct dispozitivul pentru a funcţiona pe reţeaua proprie. Portarea de pe o reţea pe alta ar fi mult mai simplă, astfel, adoptarea acestui standard ar putea ajuta în special dezvoltatorii de hardware. Aceștia nu vor mai irosi spaţiu cu lăcaşul pentru SIM-uri, obținând astfel dispozitive mai compacte, fiind lipsite de inesteticele tăviţe de pe laterale.

Cei de la Financial Times mai spun că membrii GSM Association (precum AT&T, Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica sau Orange) sunt de acord cu trecerea la e-SIM și sprijină eforturile pe care le-a făcut Apple în acest sens. Noua tehnologie și-ar putea face apariția, oficial, în 2016.

sim-card

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați, a cerut insolvența

Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați, a cerut insolvența – Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați folosiți în spitale, a depus marți la Tribunalul București o cerere …]

Actualitate 0 Comentarii

Vicepremierul Vasile Dîncu: ”Va exista un proiect al legii salarizării, asumat de întregul Guvern, cel târziu într-o săptămână”

Vicepremierul Vasile Dîncu: ”Va exista un proiect al legii salarizării, asumat de întregul Guvern, cel târziu într-o săptămână” – Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a …]

Actualitate 0 Comentarii

Procurorii DNA Cluj caută ilegalități la primăria condusă de Emil Boc

Procurorii DNA Cluj caută ilegalități la primăria condusă de Emil Boc – Miercuri, o echipă de procurori din cadrul DNA a efectuat verificări la sediul primăriei municipiului Cluj-Napoca, scrie Agerpres. …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*