2 mai 2016 Comentarii 0

S-a aflat cine este creatorul monedei Bitcoin

S-a aflat cine este creatorul monedei Bitcoin

Antreprenorul Craig Wright a recunoscut în mod public că el este creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto. Australianul a pus astfel capăt mai multor ani de speculații privind autorul ideei care stă la baza sistemului banilor digitali, relatează BBC News.

Wright a furnizat o probă tehnică pentru a-şi susţine revendicarea, folosind monede despre care se ştie că sunt deţinute de către creatorul Bitcoin. Într-o întâlnire cu BBC, Wright a semnat digital mesaje folosind chei criptografice create în primele zile ale dezvoltării bitcoin.

„Acestea sunt porţiuni folosite pentru a trimite zece bitcoini lui Hal Finney în ianuarie (2009), în prima tranzacţie în bitcoin”, a declarat Wright în timpul demonstraţiei sale.

Celebrul criptograf Hal Finney a fost unul dintre inginerii care au ajutat la transformarea ideilor lui Wright în protocolul Bitcoin, scrie sursa citată. „Eu am fost principala parte a acestuia, dar m-au ajutat şi alte persoane”, a mărturisit acesta.

Recunoscucând că este creatorul Bitcoin, Craig Wright speră să pună capăt speculaţiilor legate de identitatea lui Satoshi Nakamoto. The New Yorker, Fast Company, Newsweek şi multe alte organizaţii media au efectuat anchete îndelungi în căutarea creatorului Bitcoin şi au prezentat numeroase persoane drept candidaţi. Pe listele jurnaliștilor a apărut și Craig Wright drept candidat.

Craig Wright și-a exprimat regretul faţă de faptul că a fost nevoit să-şi dezvăluie identitatea. „Aş fi preferat să nu o fac”, a declarat el.

Australianul susține că a fost nevoit să facă acest lucru deoarece au fost inventate multe lucruri, care ar fi afectat persoanele apropiate de el. „Vreau să lucrez, vreau să continui să fac ceea ce vreau să fac. Nu vreau bani, nu vreau faimă, nu vreau să fiu adorat. Vreau doar să fiu lăsat în pace”, a subliniat el.

Monedele bitcoin sunt acceptate în prezent ca metodă de plată pentru o vastă varietate de bunuri şi servicii. În prezent, 15,5 milioane de astfel de monete se află în circulaţie, fiecare valorând aproximativ 449 de dolari. Satoshi Nakamoto ar fi acumulat aproximativ un milion de bitcoin, a căror valoare se ridică la 450 de milioane de dolari.

Post-ul S-a aflat cine este creatorul monedei Bitcoin apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – S-a aflat cine este creatorul monedei Bitcoin

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un portar român de 16 ani a ajuns la Roma. A semnat cu Lazio un contract pe trei ani

Un portar român de 16 ani a ajuns la Roma. A semnat cu Lazio un contract pe trei ani – Ionuţ Rus, portarul naţionalei României sub 16 ani, a fost …]

Sport 0 Comentarii

CS Volei Alba-Blaj a câștigat derby-ul cu CSM Târgoviște

CS Volei Alba-Blaj a câștigat derby-ul cu CSM Târgoviște – În reeditarea finalei de anul trecut, CS Volei Alba-Blaj a trecut de CSM Târgoviste, luni seara, Rezultatele etapei a 20-a …]

Sport 0 Comentarii

Zlatan Ibrahimovici este într-adevăr unic! Nimeni nu a mai pățit ce i s-a întâmplat suedezului

Zlatan Ibrahimovici este într-adevăr unic! Nimeni nu a mai pățit ce i s-a întâmplat suedezului – PSG a fost învinsă aseară de Manchester City cu 1-0, în returul sferturilor de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*