11 mai 2016 Comentarii 0

S-a dat singur de gol! Fiul primarului, acuzat de braconaj după ce s-a lăudat cu captura de sturioni

S-a dat singur de gol! Fiul primarului, acuzat de braconaj după ce s-a lăudat cu captura de sturioni

Un marinar în vârstă de 33 de ani, fiul primarului din comuna tulceană Grindu, a avut proasta inspirație să se fotografieze cu câteva exemplare de păstrugă, un sturion al cărui pescuit este strict interzis pe Dunăre. Isprava lui, care este o faptă penală, îl poate costa până la patru ani de închisoare.

Marinarul Gheorghe Neagu a postat fotografiile cu captura interzisă, pe contul său de Facebook, însă acestea au ajuns în atenția Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării, care a făcut apoi apel pe internet pentru identificarea pescarului.

Așa s-a ajuns la nimeni altul decât fiul primarului din Grindu, Neculai Neagu. Contactat telefonic, edilul a explicat că ştia de aceste fotografii dar susține că ar fi vechi și că nu știe îmrejurările în care au fost făcute. ”Nu a pescuit el, nu cred, el e marinar, nu are scule de pescuit. Este priohibiţie acum, iar pentru sturioni nici nu se pune problema să pescuieşti. Erau nişte poze făcute de mai mulţi băieţi, dar clar nu a pescuit el”, și-a apărat primarul odrasla.

Asociaţia Pescarilor şi Vînătorulor Galaţi s-a autosesizat şi a alertat autoritățile.

”Ce se vede în poze este un peşte din categoria sturionilor, dar atât cât nu îl ai în mână şi nu poţi face o evaluare decât optică, cred că este păstrugă şi are cam 5-7 kilograme, iar cele două din sac au cam peste patru kilograme. Încă suntem în perioadă de prohibiţie a acestei specii, dată prin hotărâre de Guvern, care s-a prelungit cu cinci ani, până în 2021. Au fost anunţate organele de cercetare penală. Sigur că acest individ, din nefericire pentru el, va avea dosar penal, pentru că aceasta este o infracţiune de braconaj împotriva unei specii protejate”, a precizat Cristian Dima, președinte AJVPS Galaţi.

Dacă se dovedeşte că a braconat, mai ales sturion, tânărul riscă până la patru ani de închisoare. Un kilogram de icre de sturioni, se poate vinde între 5000 şi 10.000 de euro, în funcție de specie

Post-ul S-a dat singur de gol! Fiul primarului, acuzat de braconaj după ce s-a lăudat cu captura de sturioni apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – S-a dat singur de gol! Fiul primarului, acuzat de braconaj după ce s-a lăudat cu captura de sturioni

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Mioana Roman a vorbit despre problemele de sănătate! „S-a întâmplat a doua oară”

Mioana Roman a vorbit despre problemele de sănătate! „S-a întâmplat a doua oară” – Prezentă la un eveniment organizat de fiica ei Oana, Mioara Roman a vorbit despre problemele de …]

Sport 0 Comentarii

Deși, pe surse, a făcut praf familia Reghecampf, ”plină de fini în Liga I”, Marius Șumudică, antrenorul Astrei, l-a reprimit în lot pe Enache. Gabi îi vrea fini pe… soții Reghe!

Deși, pe surse, a făcut praf familia Reghecampf, ”plină de fini în Liga I”, Marius Șumudică, antrenorul Astrei, l-a reprimit în lot pe Enache. Gabi îi vrea fini pe… soții …]

Sport 0 Comentarii

Ronaldinho: ”Neymar este cel mai bun fotbalist din lume”

Ronaldinho: ”Neymar este cel mai bun fotbalist din lume” – Brazilienii se laudă între ei. Dințosul Ronaldinho îi face lobby conaționalului său, Neymar, în lupta cu Messi și cu Cristiano Ronaldo …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*