21 aprilie 2016 Comentarii 0

Salah Adeslam a fost inculpat pentru implicarea în schimbul de focuri în care au fost răniți patru polițiști

Salah Adeslam a fost inculpat pentru implicarea în schimbul de focuri în care au fost răniți patru polițiști

Salah Abdeslam, islamistul acuzat că a avut un rol cheie în atentatele din Paris, a fost inculpat de justiția belgiană pentru implicarea sa într-un schimb de focuri din capitala Belgiei. Un islamist a fost împușcat și patru polițiști au fost răniți, în urma împușcăturilor care au avut loc în Bruxelles pe 15 martie.

Raidul antiteto a avut loc cu trei zile înainte ca Salah Abdeslam să fie capturat și cu o săptmână înainte de atacurile teroriste din capitala Belgiei, soldate cu 32 de morți, amintește SkyNews.

El „a fost inculpat pentru tentative de omor ca autor sau coautor”, a precizat joi avocatul Sven Mary. Sahal Abdeslam urmează să fie extrădat în Franța în zilele următoare unde va fi judecat pentru pentru implicarea sa în atentatele care au lovit Parisul în noiembrie și care s-au soldat cu 130 de morți. Anchetatorii au confirmat că el urma să se detoneze în apropiere de Stade de France, însă Abdeslam a renunțat, din motive necunoscute, la acest plan.

De altfel, Abdeslam este singurul suspect implicat în atentatele din capitala franceză care a rămas în viață. Autoritățile belgiene au încercat, de asemenea, să-l interogheze în legătură cu atentatele din Bruxelles, care au avut loc la câteva zile de la prinderea sa. Ambele atentate au fost revendicate de Statul Islamic.

Abdeslam urmează să apară în fața unei instanțe belgiene pe 28 aprilie, iar extrădarea sa în Franța va avea loc „posibil la două zile de la înfățișarea în fața instanței”, a afirmat avocatul său.

Citește și: Prima fotografie cu Salah Abdeslam de la capturarea sa. Cum arată acum teroristul

Post-ul Salah Adeslam a fost inculpat pentru implicarea în schimbul de focuri în care au fost răniți patru polițiști apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Salah Adeslam a fost inculpat pentru implicarea în schimbul de focuri în care au fost răniți patru polițiști

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Inter Milano i-a spus ”La mulți ani” lui Cristian Chivu! FRF l-a uitat

Inter Milano i-a spus ”La mulți ani” lui Cristian Chivu! FRF l-a uitat – Fostul fundaș Cristian Chivu a împlinit astăzi 35 de ani, ocazie cu care Inter Milano, ultimul …]

Sport 0 Comentarii

A semnat, a jucat, a înscris. Victorii pentru CSMS Iași și FC Botoșani

A semnat, a jucat, a înscris. Victorii pentru CSMS Iași și FC Botoșani – Fotbaliştii de la CSMS Iaşi au câștigat cel de-al cincilea, penultimul, amical din cantonamentul din Antalya, …]

Sport 0 Comentarii

Liga Campionilor, miercuri, optimi, retur: Zenit – Benfica (19.00, Dolce 2), Chelsea – PSG (21.45, Dolce 1)

Liga Campionilor, miercuri, optimi, retur: Zenit – Benfica (19.00, Dolce 2), Chelsea – PSG (21.45, Dolce 1) – Meciul de pe Stamford Bridge dintre Chelsea și Paris Saint-Germain este confruntarea …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*