20 aprilie 2016 Comentarii 0

Salariile mici ar putea crește de la 1 august. Anunțul ministrului Muncii

Salariile mici ar putea crește de la 1 august. Anunțul ministrului Muncii

Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii, și-a asumat mai multe obiective, între care o nouă ordonanţă pentru creşterea salariilor mici de la stat şi aplicarea, în acest an, a legii care elimină plafonul pentru indemnizaţiile de creştere a copilului.

După ce proiectul salarizării a fost retras din Guvern și a dus la demisia ministrului Ana Costea, Dragoș Pîslaru a declarat, la o întâlnire cu jurnaliștii, că vrea să lucreze la o nouă ordonanţă de urgenţă privind salariile bugetarilor. Actul normativ ar viza doar creșterea salariilor mici și ar urma să fie aplicat de la 1 august. Spre deosebire de precendetul document, noua ordonanță va veni pentru completarea legii aflate în vigoare, și nu pentru înlocuirra acesteia, a precizat Dragoș Pîslaru.

Fosta ordonanţă încerca să substituie legea cadru de salarizare schimbând grilele de la un cap la altul. Noua ordonanţă se concentrează doar pe zona masată în jurul salariului minim de 1.250 de lei, încercând să ridice doar pe cei cu salariile cele mai mici, până la un anumit prag care va indicat prin suportabilitatea financiară. Această OUG, indiferent cum o facem, tot vom necăji pe cineva. Am vrea ca din august 2016 să poată intra în vigoare, astfel ca salariul în plată din septembrie să poată fi dat conform noii ordonanţe”, a spus noul ministru al Muncii, la prima sa întâlnire cu jurnaliştii, potrivit Digi 24.

În opinia noului ministru al Muncii, vechiul proiect privind salariile bugetarilor a fost realizat în grabă de Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe.

Ce prevedea proiectul salarizării retras de Guvern la presiunea sindicatelor

E vorba de a intra de la 1 iulie, pentru că aşa este termenul prin lege. Este de văzut dacă rectificarea care este chiar în acea perioadă va permite aplicarea exact de la 1 iulie. Am discutat cu colegii aceasta problemă. Tratăm foarte serios această problemă”, a declarat Dragoş Pîslaru.

Post-ul Salariile mici ar putea crește de la 1 august. Anunțul ministrului Muncii apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Salariile mici ar putea crește de la 1 august. Anunțul ministrului Muncii

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Viitorul a început să ”fure” din suporterii campioanei: ”M-am săturat de Steaua” / VIDEO

Viitorul a început să ”fure” din suporterii campioanei: ”M-am săturat de Steaua” / VIDEO – Viitorul Constanța începe ușor-ușor să-și facă suporteri în toată țara. Echipa lui Hagi a fost …]

Sport 0 Comentarii

Duru le-a dat o veste teribilă dinamoviștilor: rămân tot în afara cupelor europene!

Duru le-a dat o veste teribilă dinamoviștilor: rămân tot în afara cupelor europene! – Visul dinamoviștilor de a juca din toamnă (din sezonul 2016-2017) din nou în cupele europene s-a …]

Sport 0 Comentarii

Edi Iordănescu amenință și acuză practici neortodoxe în fotbalul românesc: ”Nu mă voi feri să dau și nume”

Edi Iordănescu amenință și acuză practici neortodoxe în fotbalul românesc: ”Nu mă voi feri să dau și nume” – Edward Iordănescu l-a amenințat pe Gică Hagi. ”Mergem la Ovidiu și …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*