11 aprilie 2016 Comentarii 0

Sărbătoare la IPJ Brașov! Un agent a împlinit… 7 ani

Sărbătoare la IPJ Brașov! Un agent a împlinit… 7 ani

Taz, unul dintre câinii-polițiști de bază ai județului Brașov, a fost sărbătorit ieri, cu ocazia împlinirii vârsta de 7 ani. Patrupedul a fost răsfățat de agentul care îl are în grijă cu un tort special.

Taz a făcut şcoala Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a fost şef de promoţie și este folosit la percheziţii domiciliare, la escorte sau scotociri. De la vârsta de trei luni, câinele face parte din efectivul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, fiind unul dintre cei patru câini folosiți la ”acțiuni speciale”.

Este considerat a fi unul dintre primii trei câini-polițiști din țară, după indicatorii de eficiență, desfâșurând nu mai puțin de 40 de misiuni anual, toate încununate de succes.

”Este unul dintre puținii câini care este lăsat acasă cu polițistul cu care lucrează. S-a creat o legătură specială cu agentul, iar acesta este unul din secretele carierei de succes a lui Taz”, ne-a explicat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

În mod normal, un câine-polițist iese la pensie în jurul vârstei de 8 ani, însă polițiștii brașoveni speră să aibă aproape vedeta instituției până când va împlini 10 ani. De la anul însă, Taz va fi verificat periodic de către medic, pentru a se verifica dacă este apt de muncă.

”Alți câini-polițiști mai au probleme, însă el răspunde chiar și la comenzi de a elibera ținta, persoana urmărită, ceea ce se întâmplă mai rar. Va fi o pierdere atunci cânt Taz se va pensiona, dar sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai târziu”, ne-a mai spus Liviu Naghi.

Post-ul Sărbătoare la IPJ Brașov! Un agent a împlinit… 7 ani apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Sărbătoare la IPJ Brașov! Un agent a împlinit… 7 ani

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Agenta care l-a adus în România: ”Sunt terminată. Încă nu respiră!”. Laurette a vorbit azi cu el și urma să vorbească în seara asta. ”Acum pe cine sa mai sun, Doamne?!”

Agenta care l-a adus în România: ”Sunt terminată. Încă nu respiră!”. Laurette a vorbit azi cu el și urma să vorbească în seara asta. ”Acum pe cine sa mai sun, …]

Sport 0 Comentarii

Barcelona a câştigat cu Atletico în Iadul de la Madrid, graţie “rezervei de lux” Leo Messi!

Barcelona a câştigat cu Atletico în Iadul de la Madrid, graţie “rezervei de lux” Leo Messi! – FC Barcelona a obţinut o victorie mare, sâmbătă seara, în cea de-a  treia …]

Sport 0 Comentarii

Liga I: ASA Târgu Mureş – CFR Cluj (ora 21.00, Digi, Dolce, Look)

Liga I: ASA Târgu Mureş – CFR Cluj (ora 21.00, Digi, Dolce, Look) – Liga I ASA Târgu Mureş – CFR Cluj 0-0 (ora 21.00, Digi, Dolce, Look) Marcatori: ???? ASA …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*