16 aprilie 2016 Comentarii 0

SĂRBĂTORI RELIGIOASE: Ce Sfinţi sunt pomeniţi sâmbătă, 16 aprilie

SĂRBĂTORI RELIGIOASE: Ce Sfinţi sunt pomeniţi sâmbătă, 16 aprilie

Sfintele Mucenițe fecioare Agapia, Irina și Hionia sunt pomenite în calendarul creștin ortodox la 16 aprilie.

Cele trei Sfinte Muceniţe erau surori și au trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), în părțile Tesalonicului. Părinții lor erau închinători la idoli, dar ele își închinaseră viața pentru dragostea lui Hristos.

Fiind prinse, cele trei surori au fost aduse înaintea dregătorului Sisinie. Au fost îndemnate să jertfească idolilor, dar rămânând statornice în credința lor au fost întemnițate, lăsate un timp și aduse din nou la judecată. Fiind neînduplecate, l-au înfuriat pe slujbașul imperial care a poruncit ca Agapia și Hionia să fie arse de vii, scrie Agerpres. Irina, cea mai tânără dintre ele, a fost amenințată cu aceeași moarte, dacă nu se leapădă de Hristos și nu jertfește idolilor.

Dar, nimic nu a putut să o înspăimânte. Când i s-a spus ca are să fie dusă într-o casă de desfrâu, ea a răspuns:

„Sunt gata a îndura toate, pentru numele Dumnezeului meu. Că necurăția, care se face fără de voie, nu se socotește păcat la Dumnezeu, ci aduce cunună celui care nu o voiește.”

Și a fost dusă de doi ostași spre casa de desfrâu, dar ajungând la un deal, din rânduiala dumnezeiască, cu o zi înaintea Sfintelor Paști, unul din ostași și-a încordat arcul și, săgetând-o, Sfânta Irina a fost omorâtă. Și așa și-a dat sfârșitul, numărându-se cu mucenicii.

SĂRBĂTORI RELIGIOASE 16 aprilie
Calendarul Ortodox: Sf. Mc. fecioare: Agapia, Irina și Hionia (Pomenirea morților)
Calendarul Greco-catolic: Sf. m. Agapia, Irina și Hionia
Calendarul Romano-catolic: Ss. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif Labre

Foto: doxologia.ro

Post-ul SĂRBĂTORI RELIGIOASE: Ce Sfinţi sunt pomeniţi sâmbătă, 16 aprilie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – SĂRBĂTORI RELIGIOASE: Ce Sfinţi sunt pomeniţi sâmbătă, 16 aprilie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Transfer ciudat al celui mai bun pasator: Achim a reziliat cu Viitorul şi e la Voluntari. ”Rege” dator?

Transfer ciudat al celui mai bun pasator: Achim a reziliat cu Viitorul şi e la Voluntari. ”Rege” dator? – Vlad Achim (26 de ani), fostul mijlocaş al Viitorului, a semnat, …]

Sport 0 Comentarii

A crescut bugetul de securitate pentru Euro 2016. Ce sumă e pusă la dispoziția organizatorior. Numărul forțelor, sporit!

A crescut bugetul de securitate pentru Euro 2016. Ce sumă e pusă la dispoziția organizatorior. Numărul forțelor, sporit! – Atentatele de la Bruxelles au readus în discuție capacitatea Franței de …]

Sport 0 Comentarii

Finală dramatică la hochei: un ciucan a adus titlul de campioană echipei CSM Dunărea Galați!

Finală dramatică la hochei: un ciucan a adus titlul de campioană echipei CSM Dunărea Galați! – CSM Dunărea Galați a câștigat al doilea titlu consecutiv la hochei, după ce a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*