Concediu în România – satele cu cele mai superbe peisaje rustice
8 iunie 2015 Comentarii 0

Concediu în România – satele cu cele mai superbe peisaje rustice

Concediu în România – satele cu cele mai superbe peisaje rustice – A venit vara și dorești să îți planifici concediul? Dacă bugetul nu îți permite să vizitezi meleaguri străine, află că peisajele rustice ale României sunt la fel de încântătoare privirii. Astfel că, dacă îți dorești o vacanţă în cel mai pur stil pitoresc, alege din cele câteva sate pe care le-am selectionat atent, pentru peisajele superbe și pentru legendele lor.

Valea Bistriței, satul Ciocănești

Pe valea Bistriței, nu departe de Vatra Dornei, se află satul Ciocănești – Imediat cum intri în sat, dai de o pancartă pe care scrie „sat muzeu”. Satul şi-a păstrat în ciuda trecerii timpului, armonia arhitecturală iar casele ornate cu diverse motive populare ce se găsesc în sat sunt de o frumuseţe rară. Delicatesa culinară specifică acestei zone este păstrăvul afumat în cobză de cetină de brad. Pentru a-ți încânta privirea cu frumusețile locului, recomandăm plimbările cu bicicleta prin văile din împrejurimile satului, sau chiar plimbările cu pluta pe râul Bistrița Aurie. Comuna muzeu Ciocănești, a fost desemnată în anul 2014, satul cultural al României. Turiștilor li se pun la dispoziție pensiuni iar pentru o experiență autentică, se pot caza și în casele sătenilor.

SATUL CIOCANEŞTI - VALEA BISTRIŢEI

Comuna Pădureni, din județul Vaslui

Comuna Pădureni, din județul Vaslui este compusă din șapte sate și are peste 4000 de locuitori – Deși se află în cel mai sărac județ al României, comuna Pădureni arată ca o adevărată localitate europeană. În comună s-au amenajat peste 15 hectare de spații verzi, piscină, teatru de vară, camping, teren de sport cu tribună și nocturnă iar pentru turiști există locuri de cazare tip motel la preț de 60 de lei/camera. Dacă ajungi în Pădureni, te poți delecta la o plimbare prin satele pline de foișoare înconjurate de flori, sau te poti relaxa la terasa Cuibușor, suspendată deasupra unui pârâiaș. De asemenea, poți vizita „gradina amintirilor”, principalul loc turistic.

COMUNA PĂDURENI - VASLUI

Viscri, leaga Brașovul de Sighișoara

Viscri este un sat retras de la drumul mare ce leaga Brașovul de Sighișoara – Localitatea a ajuns cunoscută în toată lumea, după ce prințul Charles și-a cumpărat o proprietate acolo. Moștenitorul coroanei britanice s-a îndrăgostit de frumusețea locului și își petrece concediile acolo. De asemenea, fundația patronată de însuși prințul Charles, Mihai Eminescu Trust, s-a ocupat de renovarea bisericii fortificate săsești din sat, biserica ce a fost înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO. Dacă ajungi în Viscri, trebuie să încerci dulceața de Viscri, lansată oficial în 2012 la Paris. Francezii o pot cumpăra la pachet cu o linguriță de argint dar sătenii ți-o pot oferii în schimbul unui gând frumos și-al unui zâmbet.

VISCRI, BRASOV, ROMANIA

Satul Rimetea, Alba, Transilvania

În județul Alba se află satul Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania – Situat într-un peisaj de vis din munții Trașcau, satul este ideal pentru amatorii de sporturi extreme care pot practica escaladări, zborul cu parapanta, off-road sau drumeţii. La 5 km depărtare se află și cetatea Colțești, care a fost ridicată pe o stânca abruptă în secolul al XIII-lea. Comuna pune la dispoziție peste 40 de pensiuni.

RIMETEA, ALBA, TRANSILVANIA

Mălâncrav, județul Sibiu

Mălâncrav este o localitate din județul Sibiu, pe drumul către Sighișoara, la 13 km de cel mai apropiat drum național – În sat se găsește un  superb conac numit Apafi, reabilitat între anii 2003-2007, cu cea mai mare atenție, pentru a păstra aspectul original al conacului.

Apafi este deschis publicului din anul 2007 și s-a bucurat de un succes nemaipomenit în rândul turiştilor din întreaga lume. Situat pe un deal, cu priveliști superbe și chiar lângă Biserica Evanghelică, în grădina conacului se pot organiza diverse evenimente. De asemenea, interiorul are un decor cu elemente vechi deosebite, o bibliotecă cu cărți în cinci limbi, o bucătarie și un salon de primire ce dă în gradină frumos amenajată.

Conacul a fost cumpărat de Mihai Eminescu Trust (organizație patronată de prințul Charles) în anul 2000. MET, a mai cumpărat și câteva case parăsite din sat, care au fost  refăcute în stil tradițional și le-au transformat în case de oaspeți, administrate de familii din sat. Turiștii se pot delecta cu mâncăruri tradiționale ,sănătoase, de la ciorbiţe de tot felul, tocană de miel, de oaie, de viţel, dar şi brânza de oaie, de vaca, de bivoliţă sau de capră, făcută de săteni, dulceţuri diverse şi pită proaspătă.

MĂLÂNCRAV, SIBIU

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Gastronomie 0 Comentarii

Rețeta pentru cel mai sănătos falafel

Rețeta pentru cel mai sănătos falafel – optează pentru o masă sățioasă și delicioasă, cu falafel, ce nu îți dăunează siluetei, pentru că nu este prajit în ulei, ci făcut …]

Cultura/Educatie 0 Comentarii

Angela Gheorghiu: Nu am primit niciodată nicio invitaţie oficială de a participa la Festivalul Enescu

Angela Gheorghiu: Nu am primit niciodată nicio invitaţie oficială de a participa la Festivalul Enescu – Angela Gheorghiu a declarat pentru MEDIAFAX că nu a primit niciodată nicio invitaţie oficială …]

Editorial 0 Comentarii

Topul celor mai bogați chefi din lume!

Topul celor mai bogați chefi din lume – Chefi ce demonstrează că viața de bucătar poate fi și extrem de profitabilă dacă te numeri printre cele mai cunoscute figuri din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*