2 aprilie 2016 Comentarii 0

Scapă de calcar și bacterii eficient și sănătos! Cum cureți cabina de duş fără chimicale

Scapă de calcar și bacterii eficient și sănătos! Cum cureți cabina de duş fără chimicale

Şi locul în care te speli trebuie spălat. În baie, fiind un loc cu umezeală ridicată, curăţenia şi aerisirea trebuie făcute periodic. Statistic, cei mai mulţi dintre noi facem duş, fiindcă e mai rapid şi consumi mai puţină apă. Iată cum să cureţi cabina din baie folosind mijloace naturale. 

Pereţii cabinei

Sunt de obicei din sticlă securizată. Dârele de calcar sau de săpun se curăţă cu o lavetă de microfibră umezită în prealabil cu oţet alb sau cu un amestec de alcool menajer, oţet alb şi apă (un pahar de alcool şi unul de oţet la un litru de apă) sau cu oţet alb în care ai pus puţină sare de masă fină.

Dacă sticla este foarte pătată, trebuie frecată cu o lavetă din microfibre umezită cu alcool menajer nediluat. O altă soluţie e să cureţi petele de pe sticlă doar cu vată de sticlă extrafină. Astfel vei atenua şi eventualele zgârieturi fine.

Cădiţa de duş

Avantajul soluţiilor naturale este şi acela că nu afectează materialul din care sunt făcute obiectele. Cădiţa de duş poate fi din materiale grele (fontă emailată, marmură sau beton) sau uşoare (lemn tratat sau acril etc). Pentru o curăţire normală a cădiţei de duş utlilizează un amestec de apă cu săpun în care ai adăugat un pic de oţet alb (un litru de apă caldă, câteva picături de săpun lichid şi un pahar de oţet alb). Dacă e foarte murdară, cădiţa se spală cu o perie sau cu un burete de vase îmbibat într-un amestec compus din apă fierbinte, cristale de sodă caustică şi oţet alb (un litru de apă fierbinte, o ceaşcă de cristale de sodă caustică şi o jumătate de ceaşcă de oţet alb).

Rosturile şi mucegaiul

Poţi curăţa mizeria din jurul plăcilor de faianţă cu ajutorul pastei de dinţi aplicate cu periuţa. Dacă e şi mucegai:

– înmoaie periuţa de dinţi în oţet alb şi apoi clăteşte bine.

– freacă rosturile cu o cârpă înmuiată în alcool menajer şi clăteşte bine cu apă.

– freacă bine cu un burete îmbibat cu săpun lichid negru.

– pulverizează cloramină pe rosturi, lasă să acţioneze o jumătate de zi şi clăteşte.

Post-ul Scapă de calcar și bacterii eficient și sănătos! Cum cureți cabina de duş fără chimicale apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Scapă de calcar și bacterii eficient și sănătos! Cum cureți cabina de duş fără chimicale

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Românul Sorescu arbitrează finala UEFA Futsal Cup. Teodora Albon oficiază la semifinala feminină a Ligii Campionilor

Românul Sorescu arbitrează finala UEFA Futsal Cup. Teodora Albon oficiază la semifinala feminină a Ligii Campionilor – „Palacio Multiusos de Guadalajara” din Guadalajara, Spania, va găzdui în această seară cea …]

Sport 0 Comentarii

Marian Drăgulescu, argint mondial la gimnastică, a luat foc: ^”Protestez în fața Guvernului! Îmi iau costumul, medaliile și tricolorul!”

Marian Drăgulescu, argint mondial la gimnastică, a luat foc: ^”Protestez în fața Guvernului! Îmi iau costumul, medaliile și tricolorul!” – După ce handbalistele tricolore au cucerit medaliile de bronz la …]

Sport 0 Comentarii

Ștefania Dobre și Cristian Bodîrlău, eliminați prematur la Europenele de judo de la Kazan

Ștefania Dobre și Cristian Bodîrlău, eliminați prematur la Europenele de judo de la Kazan – Sportivii români Ștefania Adelina Dobre și Cristian Bodârlău au pierdut, vineri, în fazele preliminare ale …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*