18 aprilie 2016 Comentarii 0

Școală în sistem dual pentru tehnicieni în aeronautică la Brașov | Airbus va angaja cu prioritate absolvenţii

Școală în sistem dual pentru tehnicieni în aeronautică la Brașov | Airbus va angaja cu prioritate absolvenţii

Un corp al Colegiului Tehnic ”Transilvania“ din Brașov ar urma să fie dotat cu echipamentele necesare pregătirii unor tehnicieni în domeniul aeronautic. Primăria este în discuții cu Airbus Helicopters Industries şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru ca acest proiect să devină realitate.

O nouă unitate de învăţământ duală, care să pregătească elevii în diferite meserii cerute de piaţa muncii, s-ar putea deschide din toamnă la Braşov, scrie Monitorul Expres. Primăria municipiului este în discuţii avansate cu Airbus Helicopters Industries şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru semnarea unui protocol prin care un corp al Colegiului Tehnic ”Transilvania“ să fie dotat cu echipamentele necesare pregătirii unor tehnicieni în domeniul aeronautic.

”Protocolul de colaborare cu Airbus, Inspectoratul Şcolar şi Colegiul Tehnic «Transilvania» va fi prezentat Consiliului Local pentru a fi aprobat. Sperăm ca punerea în aplicare a acestui protocol să se facă apoi suficient de repede, astfel încât, din toamnă, parteneriatul să devină şi funcţional“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Elicopter pentru practica elevilor

Potrivit proiectului, Airbus Helicopters ar urma să asigure dotările necesare pentru instruirea practică a elevilor în laboratoarele şi atelierele Colegiului Tehnic ”Transilvania“. În acest sens, într-unul dintre atelierele colegiului, va fi adus inclusiv un elicopter, pentru practica elevilor. De asemenea, agentul economic care va intra în acest parteneriat va sprijini campania de promovare a ofertei educaţionale a liceului, va asigura accesul cadrelor didactice la formarea specifică şi va angaja cu prioritate absolvenţii Colegiului Tehnic ”Transilvania“.

Autorităţile locale şi-ar dori să pună în funcţiune această nouă unitate de învăţământ în sistem dual chiar din anul şcolar viitor.

În decembrie 2014, o ordonanţa de urgenţă ca modificat Legea Educaţiei și a creat un cadru legal pentru organizarea unui al treilea tip de învăţământ profesional: acesta este dual şi se organizează după terminarea celor 10 clase obligatorii. Acest tip de învățământ este diferit pentru că se organizează numai la cererea agenţilor economici. Autorităţile asigură resurse umane şi financiare şi organizează formarea teoretică tehnică din şcoală, iar angajatorul trebuie să ofere resursele umane şi financiare şi să organizeze formarea practică, de la locul de muncă.

Post-ul Școală în sistem dual pentru tehnicieni în aeronautică la Brașov | Airbus va angaja cu prioritate absolvenţii apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Școală în sistem dual pentru tehnicieni în aeronautică la Brașov | Airbus va angaja cu prioritate absolvenţii

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene. Președintele Iohannis a semnat decretul privind numirea lui

Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene. Președintele Iohannis a semnat decretul privind numirea lui – Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Cristian Ghinea în funcția …]

Sport 0 Comentarii

Raliul Dakar se va disputa tot în America de Sud şi în 2017

Raliul Dakar se va disputa tot în America de Sud şi în 2017 – Organizatoarea raliului raid Dakar, Amaury Sports Organisation (ASO), a confirmat, sâmbătă, prin directorul său general Etienne …]

Sport 0 Comentarii

Jale în Ilfov! Două echipe de Liga I vor face disponibilizări masive

Jale în Ilfov! Două echipe de Liga I vor face disponibilizări masive – După 2-2 cu FC Botoșani, nou-promovata FC Voluntari a anunțat pe site-ul oficial că va renunța la 9 …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*