29 aprilie 2016 Comentarii 0

Scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi inutil. Rusia dezvolte rachete de ultimă generație „invulnerabile”

Scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi inutil. Rusia dezvolte rachete de ultimă generație „invulnerabile”

Scutul antirachetă instalat pe teritoriul țării noastre, la Deveselu, cât și în alte state europene, ar putea să devină inutile. Evgheni Serebrennikov, vicepreședintele Comisiei pentru securitate și apărare din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), a anunțat că Rusia este pe punctul de a finaliza dezvoltarea unei noi generații de rachete, invulnerabile în fața armamentului NATO.

Potrivit senatorului rus, astfel de rachete ar urma să fie instalate la frontiera de nord a Rusiei în cazul aderării Suediei la NATO. Totodată, el nu a exclus creșterea numărului de trupe ce vor fi relocate la granița nordică a Federației Ruse.
De altfel, într-un interviu pentru ziarul suedez Dagens Nyheter, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că Moscova va reacționa prin ‘măsuri tehnice și militare’ în cazul aderării Suediei la Alianța Nord-Atlantică, amintește RIA Novosti.
Suedia nu a depus oficial o cerere pentru obținerea statutului de candidat la aderare, dar numărul suedezilor care se pronunță în favoarea alăturării țării lor la NATO este în creștere.
În replică, Moscova și-ar putea spori efectivul de trupe în partea de nord-vest a țării, conform unor experți ruși. În plus, Rusia ar putea să desfășoare la granița sa nordică sisteme de rachete balistice Iskander-M și să-și echipeze navele și submarinele din Marea Baltică cu rachete de croazieră tipul ‘Kalibr’.
Alianța Nord-Atlantică și-a crescut brusc prezența în apropierea granițelor Rusiei, susține în acest context RIA Novosti. Potrivit sursei citate, acest lucru este mai evident în țările baltice, unde au avut loc mai multe exerciții de amploare. Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită să reacționeze în mod adecvat la aceste acțiuni ale Occidentului, mai scrie agenția de presă rusă.
Relațiile dintre Rusia și NATO s-au deteriorat până la un nivel fără precedent după încheierea războiului rece, ca urmare a crizei din Ucraina în 2014.

Post-ul Scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi inutil. Rusia dezvolte rachete de ultimă generație „invulnerabile” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi inutil. Rusia dezvolte rachete de ultimă generație „invulnerabile”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Guardiola va fi la Manchester City cel mai bine plătit antrenor din lume

Guardiola va fi la Manchester City cel mai bine plătit antrenor din lume – Tehnicianul Josep Guardiola, care nu şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen, va deveni la Manchester City …]

Sport 0 Comentarii

Rezultate din meciurile de pregătire de la handbal feminin

Rezultate din meciurile de pregătire de la handbal feminin – Vineri şi sâmbătă, 19 martie, în Sala Sporturilor ”Traian” au avut loc două partide amicale de handbal feminin. HCM Rm. …]

Sport 0 Comentarii

Jose Mourinho doreşte eliminarea echipei lui Arsene Wenger din Liga Campionilor

Jose Mourinho doreşte eliminarea echipei lui Arsene Wenger din Liga Campionilor – Tehnicianul echipei Chelsea, Jose Mourinho, a afirmat că şi-ar dori eliminarea formaţiei Arsenal Londra, antrenată de Arsene Wenger, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*