3 aprilie 2016 Comentarii 0

Se schimbă regulile la bănci! Vezi ce drepturi ai!

Se schimbă regulile la bănci! Vezi ce drepturi ai!

Oficialii Uniunii Europene,UE, vor să vină cât mai mult în sprijinul celor  care intenționează să contracteze pe viitor un împrumut bancar.

Astfel, o Directivă europeană  are drept scop îmbunătăţirea măsurilor de protecţie a consumatorilor europeni, prin introducerea unor practici responsabile de creditare, în întreaga UE.

Conform acesteia datornicii vor beneficia de informaţii mai clare şi mai uşor de înţeles odată cu introducerea unei fişe europene de informaţii standardizate. Aceasta va permite celor interesaţi de un credit să înţeleagă mai bine riscurile asociate acordurilor ipotecare, să compare ofertele şi să identifice cel mai bun produs pentru nevoile lor, la cel mai bun preţ. Consumatorii europeni cei mai vulnerabili vor fi mai bine protejaţi în ce priveşte supraîndatorarea prin intermediul unor standarde aplicabile în întreaga Uniune referitoare la evaluarea bonităţii solicitanţilor de credit ipotecar,informează Comisia Europeană,CE.

„Acesta este un pas important în îmbunătăţirea gradului de informare a consumatorilor, dar şi în încurajarea creditării într-o manieră responsabilă. Un regim de tip paşaport european pentru intermediarii de credite va conduce către creşterea competitivităţii sectorului şi ar trebui să ofere noi oportunităţi de afaceri”, a declarat Jonathan Hill, comisarul european pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi Uniunea pieţelor de capital.

Post-ul Se schimbă regulile la bănci! Vezi ce drepturi ai! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Se schimbă regulile la bănci! Vezi ce drepturi ai!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Tecău a coborât pe 4 în clasamentul de dublu. Poziţiile românilor şi top 10

Tecău a coborât pe 4 în clasamentul de dublu. Poziţiile românilor şi top 10 – Tenismanul Horia Tecău a coborât o poziţie şi se află pe locul patru în clasamentul …]

Sport 0 Comentarii

Accident grav! O maşină a fost spulberată de un tren în Lugoj!

Accident grav! O maşină a fost spulberată de un tren în Lugoj! – Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost rănit grav, după ce maşina lui a …]

Sport 0 Comentarii

La Petrolul a venit Moș Crăciun. Cine a împărțit darurile / VIDEO

La Petrolul a venit Moș Crăciun. Cine a împărțit darurile / VIDEO – Tinerii jucători ai Centrului de Copii și Juniori de la Petrolul au avut parte de o surpiză …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*