Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României”
6 mai 2016 Comentarii 0

Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României”

Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României”

Guvernul și ai săi tehnocrați par să nu priceapă o iotă din planul de salvare a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aflat acum în insolvență și, cine știe?, poate chiar în pragul distrugerii complete, și, implicit a energiei produsă din cărbune. Senatorul UNPR de Hunedoara, Haralambie Vochițoiu, a lansat, într-o declarație de presă, acuzații dure la adresa membrilor Executivului despre care spune, nici mai mult, nici mai puțin, decât că vor să șteargă fief-ul minerilor de pe harta economică a României!

Senatorul Haralambie Vochiţoiu (stânga) şi ministrul Grigore Borc la discuțiile care au vizat și planul de salvare a Combinatului Energetic Hunedoara (CEH)

Senatorul Haralambie Vochiţoiu (stânga) şi ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Grigore Borc, la discuțiile care au vizat și planul de salvare a Combinatului Energetic Hunedoara (CEH)

”Indiferent că vorbim de reparaţii utilaj minier, reparaţii de echipamente hidraulice, telegrizumetrie, echipamente electrice, confecţii, cantine şi furnizare de produse sau de învăţământ, alimentaţie publică, comerţ, utilităţi şi servicii, toate depind de activitatea de bază care este extracţia cărbunelui, şi rezultanta acesteia – producerea energiei termo-electrice. În ultima jumătate de an scursă de la preluarea puterii de către tehnocraţi susţinuţi făţiş de PNL şi PDL, asistăm la un spectacol grotesc prin care aceştia din urmă vor să şteargă realmente de pe harta economică a României Valea Jiului si judetul Hunedoara. Graba prin care vor să arunce la coş două activităţi vitale pentru comunitatea noastră, dar nesemnificative pentru ei, nu poate să ne ducă cu gândul decât la reaua credinţă”, a declarat acuzator senatorul Vochițoiu.

Aceste declarații vin în contextul în care, pentru salvarea energiei produsă din cărbune, minerii din Valea Jiului – și așa aflați într-o situație critică din cauza închiderii exploatărilor și a șomajului -, au bătut drumul până la București, unde au pichetat Piața Victoriei, la capătul unui marș de o săptămână ce a fost botezat ”mineriada de catifea”. În pus, în susținerea acestui plan de salvare a CEH, politicianul uneprist a inițiat un proiect de lege prin care statul să sprijine producția de electricitate la termocentralele din Valea Jiului și din Oltenia. ”Elaborarea unei legi speciale, prin care să se prevadă ca energia electrică produsă pe bază de huilă să aibă o cotă reglementată de 4,8-5% din piața de energie românească, ar putea salva CEH, din punct de vedere economic. Ar fi perfect, ca pe o piață liberă a energiei, să ne producem 4,8% – 5% (energie, n.r.), de atât avem nevoie, la un preț reglementat. Această concesie pe care ne-ar face-o Bruxelles-ul, împreună cu introducerea disciplinei organizatorice și a muncii, stoparea fraudelor – de la firul ierbii, ar salva CEH (Complexul Energetic Hunedoara – n.r.) și l-ar duce preț de 40-50 de ani în față, cât există resurse de huilă”, a declarat liderul grupului parlamentar al UNPR Haralambie Vochiţoiu

Ba chiar senatorul de Hunedoara s-a implicat în realizarea unui parteneriat prin care, în viitor, activitatea Complexului Energetic Hunedoara – care are datorii de 12 miliarde de lei și aproximativ 6.000 de angajați -, să beneficieze de un sprijin financiar de un miliard de  euro, proiect gândit să se deruleze pe o perioadă de zece ani în cazul în care părțile vor găsi calea de mijloc care să garanteze colaborarea.

 

 

Post-ul Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

”Rezervă” nefolosită la Pune, Mutu este tocmai bun de tăiat de Crăciun! ^”Vrea la națională, dar ale colăcei și fălcuțe! ACUM, are meci cu Dehli Dynamos, echipa lui Roberto Carlos, Malouda și Riise / LIVESCORE

”Rezervă” nefolosită la Pune, Mutu este tocmai bun de tăiat de Crăciun! ^”Vrea la națională, dar ale colăcei și fălcuțe! ACUM, are meci cu Dehli Dynamos, echipa lui Roberto Carlos, …]

Sport 0 Comentarii

Posibila ratare a calificării le-a luat mințile: olandezii s-au luat la bătaie între ei!

Posibila ratare a calificării le-a luat mințile: olandezii s-au luat la bătaie între ei! – Olanda are șanse reduse să mai prindă fie și barajul pentru Campionatul European de anul …]

Daniela Crudu, cu sânii la vedere. Mai avea puțin și arăta tot | FOTO ÎN ARTICOL

Daniela Crudu, cu sânii la vedere. Mai avea puțin și arăta tot | FOTO ÎN ARTICOL – Daniela Crudu a fost mereu una dintre cele mai dorite frumuseți din showbiz-ul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*