4 mai 2016 Comentarii 0

Sentință RECORD! 241 de ani de închisoare pentru inculpaţii din reţeaua „Singer”

Sentință RECORD! 241 de ani de închisoare pentru inculpaţii din reţeaua „Singer”

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă în cel mai mare dosar de înşelăciune prin metoda maşinii de cusut „Singer” judecat în România.

Astfel, cei 31 de inculpaţi din dosar au fost condamnaţi la un total de 241 de ani de închisoare. Instanţa a aplicat pedepse cuprinse între 2 şi 12 ani de închisoare: trei inculpaţi au primit câte 12 ani după gratii, în timp ce 16, dintre care patru femei, au primit câte 10 ani de închisoare.

Curtea de Apel a menţinut, practic, condamnările decise la Tribunalul Alba în 2014, instanţa mărind doar suma confiscată de la inculpaţi, care se ridică la 925.486 lei. O familie întreagă, formată din cinci persoane, a primit în total 50 de ani de închisoare.
Inculpaţii au fost judecaţi pentru constituire grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. Anchetatorii au stabilit că au fost înşelate 1.748 de persoane care au fost determinate să depună sume de bani în conturi deschise la bănci, suma totală obţinută ilegal fiind de circa 2,42 milioane de lei (peste 500.000 de euro).

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2007 – 2008, inculpaţii au constituit o grupare de mari dimensiuni pentru a obţine venituri ilicite prin înşelarea oamenilor cu privire la achiziţionarea de maşini de cusut marca ”Singer”.

Membrii reţelei publicau anunţuri în diferite ziare din ţară prin care ofereau sume mari de bani celor care deţineau maşini de cusut cu această marcă. În momentul în care potenţiala victimă îi suna pe inculpaţi aceştia îi transmiteau că pot să cumpere maşina de cusut numai dacă au şi perechea acesteia pe care o avea unul dintre membrii grupării. Victima cădea în capcană şi se decidea să cumpere maşina pereche depunând banii în contul oferit de inculpat.

Inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile în favoarea a circa 180 de părţi vătămate şi a dispus confiscarea de la inculpaţi, pe lângă suma de bani menţionată, a unor bunuri, arme şi bani.

Post-ul Sentință RECORD! 241 de ani de închisoare pentru inculpaţii din reţeaua „Singer” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Sentință RECORD! 241 de ani de închisoare pentru inculpaţii din reţeaua „Singer”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Sergiu Buș a semnat cu Salernitana, penultima clasată din Serie B

Sergiu Buș a semnat cu Salernitana, penultima clasată din Serie B – Sergiu Buș, atacantul de 22 de ani al lui Sheffield Wednesday (Championship, liga a doua engleză), a fost …]

Sport 0 Comentarii

După ce a acces în turul 3, Simona Halep și-a făcut autocritica: ”Nu am făcut cel mai bun meci”. ^Apoi, a vorbit despre momentul când a devenit prima oară numărul 2 mondial: ”Mi-am pierdut mințile!”

După ce a acces în turul 3, Simona Halep și-a făcut autocritica: ”Nu am făcut cel mai bun meci”. ^Apoi, a vorbit despre momentul când a devenit prima oară numărul …]

Sport 0 Comentarii

Jucătoarea de tenis Simona Halep și-a luat rămas bun de la 2015! ^Ce le promite fanilor numărul 2 WTA pentru 2016

Jucătoarea de tenis Simona Halep și-a luat rămas bun de la 2015! ^Ce le promite fanilor numărul 2 WTA pentru 2016 – Eliminată joi încă din faza grupelor la Turneul Campionelor, Simona …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*