26 aprilie 2016 Comentarii 0

Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii

Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii

 Autoritățile din Moscova vor să interzică vânzarea shaormei și a kebabului, precizând că locurile în care acestea sunt vândute încalcă regulile de siguranță sanitară.

Șeful departamentului de comerț și servicii a adăugat că patronii standurilor au refuzat „să suporte chiar și cele mai mici costuri pentru menținerea standardelor adecvate de salubrizare”, scrie The Guardian.

„Vom curăța străzile de toate shaormariile. Va dispărea complet (produsul-n.red.)”, a declarat un oficial moscovit, Alexey Nemeryuk, pentru tabloidul rus Komsomolskaya Pravda.

Anunțul i-a indignat pe moscoviți care au lansat un protest pe Twitter, folosind hashtag-ul „#ShaurmaZhivi”-care poate fi tradus cu aproximație „trăiască shaorma” sau „shaorma va supraviețui”.

Unii l-au comparat pe primarul Moscovei Sergei Sobyanin cu Ivan cel Groaznic, care și-a omorât fiul. Alții au cerut un „exod al shaormei” către Sankt Petersburg sau Minsk în Belarus. Alții au glumit că își vor ascunde carnea de poliție. Un utilizator a refuzat să creadă amenințările, glumind că sunt mai multe șanse ca politicianul de opoziție Alexei Navalni să ajungă primar decât ca magazinele de kebab să dispară.

Post-ul Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

10 ani fără George Best, cel mai talentat fotbalist britanic din istorie! ”Am avut doar trei lucruri în viață: fotbal, femei și alcool!”

10 ani fără George Best, cel mai talentat fotbalist britanic din istorie! ”Am avut doar trei lucruri în viață: fotbal, femei și alcool!” – Este socotit cel mai talentat fotbalist …]

WTA Charleston. Dulgheru, încă revedere neplăcută cu aroganta Bouchard. ”Genie” a făcut o mutare isteață / VIDEO

WTA Charleston. Dulgheru, încă revedere neplăcută cu aroganta Bouchard. ”Genie” a făcut o mutare isteață / VIDEO – WTA CHARLESTON ALEXANDRA DULGHERU – Eugenie Bouchard 3-6, 4-6 Meciul a durat o …]

Sport 0 Comentarii

Liga 1, play-off: Astra Giurgiu – ASA Târgu Mureş (ora 20.30, Digi, Dolce, Look). ^Mutu e din nou rezervă. Stă pe bancă alături de Muth

Liga 1, play-off: Astra Giurgiu – ASA Târgu Mureş (ora 20.30, Digi, Dolce, Look). ^Mutu e din nou rezervă. Stă pe bancă alături de Muth – Liga 1 Astra Giurgiu …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*