26 aprilie 2016 Comentarii 0

Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii

Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii

 Autoritățile din Moscova vor să interzică vânzarea shaormei și a kebabului, precizând că locurile în care acestea sunt vândute încalcă regulile de siguranță sanitară.

Șeful departamentului de comerț și servicii a adăugat că patronii standurilor au refuzat „să suporte chiar și cele mai mici costuri pentru menținerea standardelor adecvate de salubrizare”, scrie The Guardian.

„Vom curăța străzile de toate shaormariile. Va dispărea complet (produsul-n.red.)”, a declarat un oficial moscovit, Alexey Nemeryuk, pentru tabloidul rus Komsomolskaya Pravda.

Anunțul i-a indignat pe moscoviți care au lansat un protest pe Twitter, folosind hashtag-ul „#ShaurmaZhivi”-care poate fi tradus cu aproximație „trăiască shaorma” sau „shaorma va supraviețui”.

Unii l-au comparat pe primarul Moscovei Sergei Sobyanin cu Ivan cel Groaznic, care și-a omorât fiul. Alții au cerut un „exod al shaormei” către Sankt Petersburg sau Minsk în Belarus. Alții au glumit că își vor ascunde carnea de poliție. Un utilizator a refuzat să creadă amenințările, glumind că sunt mai multe șanse ca politicianul de opoziție Alexei Navalni să ajungă primar decât ca magazinele de kebab să dispară.

Post-ul Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Shaorma şi kebab-ul ar putea fi interzise la Moscova. Ce reacție au rușii

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un portar, la închisoare după a postat o poză în care apărea cu două femei

Un portar, la închisoare după a postat o poză în care apărea cu două femei – Portarul iranian Sosha Makani (29 de ani), de la FC Persepolis,  clubul cel mai …]

Sport 0 Comentarii

România a arătat lumii tricoul cu care se va prezenta în Franța

România a arătat lumii tricoul cu care se va prezenta în Franța – Federația Română de Fotbal a lansat, marți, echipamentele pe care jucătorii echipei naționale le vor îmbrăca la …]

Sport 0 Comentarii

Dani Alves, fundaşul Barcelonei, cântă în maşină de dragul iubitei | VIDEO

Dani Alves, fundaşul Barcelonei, cântă în maşină de dragul iubitei | VIDEO – Pentru că la fotbal a demonstrat ce era de demonstrat, Dani Alves s-a apucat de muzică. Fotbalistul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*