14 aprilie 2016 Comentarii 0

Silvio Berlusconi și firmele coordonate de el apar în documentele dezvăluite în Scandalul Panama

Silvio Berlusconi și firmele coordonate de el apar în documentele dezvăluite în Scandalul Panama

Numele fostului premier Silvio Berlusconi figurează, alături de numele altor aproximativ 100 de politicieni şi oameni de afaceri italieni, în documentele dezvăluite în cadrul Scandalului Panama.

Numele fostului premier și ale companiilor coordonate de el și Flavio Briatore apar în actele făcute publice.

„În total, sunt 100 de oameni de afaceri, politicieni şi manageri din întrega Italie”, declară editorul-şef al revistei L’Espresso, Vittorio Malagutti.

„În documentele panameze apare numele Sport Image International, o companie administrată de Silvio Berlusconi care acum 20 de ani a făcut obiectul unei anchete pentru plăţi ilegale către jucători de la AC Milan precum Ruud Gullit şi Marco Van Basten”, explică jurnalistul italian.

Sute de români cu banii ascunși în Panama

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a identificat 286 de persoane fizice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama.

Din țară au ieșit din 2013 până acum, peste 50 de milioane de euro. De atunci și până astăzi, 286 de persoane au fost monitorizate permanent, susține șeful Oficiului de spălare a banilor, Neculae Plăiașu, prezent la audirile din Parlament legate de celebrul caz ”Panama Papers”, în care sunt implicați și politicieni și oameni de afaceri români.

”Și noi suntem preocupați și ca atare așteptăm noi dezvăluiri ale presei despre nume și persoane care sunt implicate în așa numitul dosar Panama Papers. Oficiul Național monitorizează zilnic anchetele de presă Regretăm că nu putem să vă oferim informații despre persoanele prinse în analiza instituției, dar sper să vă putem oferi statistici”, a declarat Neculae Plăiașu, care a susținut că legislația romanească nu reprezintă o problemă pentru anchetarea celor suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani.

Până acum, numele mai multor afaceriști, printre care și unii foarte cunoscuți precum Ion Țiriac, au fost menționate în această anchetă internațională.

Citești: 

Post-ul Silvio Berlusconi și firmele coordonate de el apar în documentele dezvăluite în Scandalul Panama apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Silvio Berlusconi și firmele coordonate de el apar în documentele dezvăluite în Scandalul Panama

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cabral, scos din sărite de „ciorditorii de accidente”: „N-am milă pentru animalele astea”

Cabral, scos din sărite de „ciorditorii de accidente”: „N-am milă pentru animalele astea” – Un accident cumplit a avut loc, astăzi (5 aprilie), în Capitală, după ce un autoturism a …]

Sport 0 Comentarii

Dan Petrescu joacă Supercupa Chinei: ^Jiangsu Suning – Guangzhou Evergrande (ora 13.55)

Dan Petrescu joacă Supercupa Chinei: ^Jiangsu Suning – Guangzhou Evergrande (ora 13.55) – Antrenorul român Dan Petrescu, principalul lui Jiangsu Suning, dispută sâmbătă Supercupa Chinei, după ce anul trecut a …]

Accident înfiorător pe DN1! Doi oameni au murit

Accident înfiorător pe DN1! Doi oameni au murit – Accident cumplit în această dimineaţă pe DN1, în dreptul localităţii prahovene Nistoreşti. Două persoane au murit pe loc după ce autoturismul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*