11 aprilie 2016 Comentarii 0

Sindicaliștii din învățământ vor sa iasă în stradă. Sunt nemulțumiți de noua grilă de salarizare

Sindicaliștii din învățământ vor sa iasă în stradă. Sunt nemulțumiți de noua grilă de salarizare

Proiectul legii salarizării a fost publicat, iar de la 1 august salariile bugetarilor vor crește. Sindicaliștii din învățământ nu sunt însă mulțumiți de salariile prevăzute în document, motiv pentru care au anunțat că sunt gata să iasă în stradă.

Sindicaliștii din învățământ susțin că în proiectul legii salarizării nu se regăsesc lucrurile pe care aceștia le-au negociat la Ministerul Muncii. „Este o diferenţă enormă între ceea ce s-a negociat anul trecut şi discuţiile care s-au purtat cu Ministerul Muncii anul acesta”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, pentru Digi 24.

Nistor a mai spus că este posibil să se ajungă la proteste, din această cauză. „Dacă cineva îşi imaginează că un salariu de 3.400 brut înseamnă o recunoaștere a importanţei acestei categorii socio-profesionale se înşeală amarnic”, a spus acesta.

Potrivit proiectului legii salarizării, în sistemul universitar, salariul de bază al unui conferențiar universitar va porni de la 2.324 lei și, în funcție de gradație și vechime, va ajunge până la 4.084 lei. Un lector va avea salariul de bază între 1.957 lei și 3.154 lei, în timp ce un asistent universitar va unul de 1.692-2.894 lei. Un rector va avea un salariu de bază de maximum 9.605 lei, un decan de 8.345 lei, iar un șef de catedră de 7.889 lei, scrie profit.ro.

Profesorii din învățământul preunivesitar cu studii superioare și grad didactic I vor avea salariile de bază cuprinse între 1.975 și 3.470 lei, cei cugradul II între 1.758 și 3.049 lei, iar cei cu definitivat vor porni de la 1.707 lei și vor putea ajunge la 2.920 lei.

O învățătoare sau educatoare cu studii de nivel liceal și gradul didactic I va porni cu salariul de bază de la 1.320 lei și va putea ajunge la 1.949 lei, în timp ce pentru debutanți salariul de bază se va situa între 1.270 și 1.581 lei.

Citește și: Salariile bugetarilor cresc de la 1 august. Ordonanţa de urgență privind majorarea salariilor a fost publicată

Post-ul Sindicaliștii din învățământ vor sa iasă în stradă. Sunt nemulțumiți de noua grilă de salarizare apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Sindicaliștii din învățământ vor sa iasă în stradă. Sunt nemulțumiți de noua grilă de salarizare

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Dan Petrescu rememorează evoluţia tricolorilor de la Cupa Mondială din 1994: “Am plecat cu gândul de a juca finala”

Dan Petrescu rememorează evoluţia tricolorilor de la Cupa Mondială din 1994: “Am plecat cu gândul de a juca finala” – Dan Petrescu a vorbit despre turneul final al Cupei Mondiale …]

Sport 0 Comentarii

MUTARE-TRĂSNET! Adrian Mutu și-a terminat contractul cu Pune City și se întoarce în Liga 1. Piteșteanul este disperat să prindă lotul pentru Campionatul European de fotbal din Franța 2016, astfel că a ales să meargă la o echipă ”cu dedicație”! EXCLUSIV

MUTARE-TRĂSNET! Adrian Mutu și-a terminat contractul cu Pune City și se întoarce în Liga 1. Piteșteanul este disperat să prindă lotul pentru Campionatul European de fotbal din Franța 2016, astfel …]

Sport 0 Comentarii

Horia Tecău nu-și poate ascunde dezamăgirea: ”Este păcat!”

Horia Tecău nu-și poate ascunde dezamăgirea: ”Este păcat!” – Tenismanul Horia Tecău a declarat, marți, la Centrul Național de Tenis, că e mare păcat pentru faptul că anul acesta se …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*