15 aprilie 2016 Comentarii 0

Sinuciderea asistată medical va fi legalizată în Canada

Sinuciderea asistată medical va fi legalizată în Canada

Canada va legaliza sinuciderea asistată medicală. Guvernul condus de Justin Trudeau a înaintat un proiect de lege care le va permite adulților conștienți ce suferă de o boală incurabilă să apeleze la o astfel de soluție.

„Este un subiect extrem de personal care ne vizează pe toți, dar și pe familiile noastre”, a declarat premierul Justin Trudeau, potrivit Reuters. Tatăl său a refuzat să fie tratat de cancer, murind în 2000.

Astfel, Canada deschide posibilitatea ca adulții să poată cere să li se curme suferința. Executivul de la Ottawa refuză însă să vorbească despre sinucidere asistată medicală, ci numește procedura „ajutor medical pentru a muri”. Totodată, măsura nu ajunge la eutanasie ca în Olanada, Belgia sau Luxemburg.

Persoanele care vor înainta o astfel de cerere vor trebui să se prevaleze „de doi martori independenți” și să obțină acordul a doi specialiști în sănătate care să poată atesta că este vorba de o „alegere lucidă”, a explicat ministrul justiției, Jody Wilson-Raybould, potrivit Agerpres.

Numai cetățenii canadieni vor avea dreptul să ceară sinuciderea asistată medical.

Parlamentarii urmează să se pronunțe asupra legii în următoarele câteva săptămâni. Legea este de așteptat să treacă, deoarece liberalii premierului Trudeau dețin majoritatea în parlament. Sondajele arată că sinuciderea asistată medical are o susținere puternică printre canadieni.

Foto: EPA

Post-ul Sinuciderea asistată medical va fi legalizată în Canada apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Sinuciderea asistată medical va fi legalizată în Canada

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Fanii dinamoviști vor Astra campioană: ”Să nu mai facem greșeala din 2007, când am ajutat Steaua și apoi ne-au făcut miau, miau” | VIDEO

Fanii dinamoviști vor Astra campioană: ”Să nu mai facem greșeala din 2007, când am ajutat Steaua și apoi ne-au făcut miau, miau” | VIDEO – Astra Giurgiu a învins fără …]

Sport 0 Comentarii

Două cutremure în România, în prima zi de Paște. Cât de tare s-a zguduit pământul

Două cutremure în România, în prima zi de Paște. Cât de tare s-a zguduit pământul – Două cutremure s-a produs duminică, în prima zi de Paște. Ambele mișcări telurice s-au …]

Sport 0 Comentarii

Dinamo a trecut de greci în turul II al Cupei EHF. Returul e azi

Dinamo a trecut de greci în turul II al Cupei EHF. Returul e azi – Dinamo a debutat cu o victorie în turul doi al Cupei EHF. Bucureștenii s-au impus …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*