4 aprilie 2016 Comentarii 0

Sondaj: Ce părere au românii despre fumatul în locuri publice

Sondaj: Ce părere au românii despre fumatul în locuri publice

Peste 70% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, arată un sondaj recent.

Legea împotriva fumatului în spații publice se bucură de aprobarea a peste două treimi din populație. Astfel, 70,3% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, în timp ce 28,7% nu sunt de acord cu această măsură. Totodată, procentul nonrăspunsurilor (1%) este și în cazul acestei întrebări foarte scăzut, semn că dezbaterile intense generate de legea împotriva fumatului au condus la o cristalizare puternică a opiniilor populației, potrivit sondajului „Inscop-Adevărul: Fumatul și Legea antifumat”.

29,5% dintre români se declară fumători, în timp ce procentul nefumătorilor este de 69,5%, iar 1% dintre respondenți au declarat că nu știu sau nu răspund.

Faptul că procentul românilor care se declară nefumători este practic egal cu acela al respondenților care susțin interzicerea fumatului în spațiile publice nu trebuie interpretat însă în sensul unei suprapuneri perfecte între cele două segmente. Majoritatea nefumătorilor este de acord cu această lege, dar acest fapt nu înseamnă că în rândul celor care nu fumează nu există și un procent important care consideră neavenită interzicerea fumatului în toate spațiile publice.

De asemenea, adaugă sursa citată, în analiza acestor date trebuie ținut cont și de faptul că sondajul a fost realizat imediat după intrarea în vigoare a legii împotriva fumatului. Acest fapt înseamnă că există un nivel ridicat al așteptărilor și rămâne de văzut în ce măsură aplicarea efectivă a legii va reuși să răspundă acestora sau dacă efectele ei negative vor începe să erodeze sprijinul de care se bucură la ora actuală în rândul românilor, se afirmă în comunicat.

„Barometrul INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat de Inscop Research la comanda „Adevărul”, în perioada 21-28 martie 2016. Volumul eșantionului a fost de 1.063 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eșantionului este multi-stratificat, probabilistic, iar metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Post-ul Sondaj: Ce părere au românii despre fumatul în locuri publice apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Sondaj: Ce părere au românii despre fumatul în locuri publice

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

SCANDAL în Piața Basarabiei din Galați în urma unui control!

SCANDAL în Piața Basarabiei din Galați în urma unui control! – Control cu scandal la Galați, în Piața Basarabiei, după un control venit din partea Direcției Sanitar Veterinare și pentru …]

Sport 0 Comentarii

Povestea melodiei grecești ”Tik tak” pe care au petrecut campionii de la Astra Giurgiu | VIDEO

Povestea melodiei grecești ”Tik tak” pe care au petrecut campionii de la Astra Giurgiu | VIDEO – Fotbaliștii Astrei Giurgiu au dansat și au petrecut câștigarea primului titlu de campioni ai …]

Sport 0 Comentarii

Cresc șansele ca Simona Halep să devină prima în lume! Accidentările nu-i dau pace Serenei Williams. Numărul 1 mondial a declarat forfait la Cupa Hopman

Cresc șansele ca Simona Halep să devină prima în lume! Accidentările nu-i dau pace Serenei Williams. Numărul 1 mondial a declarat forfait la Cupa Hopman – După ce n-a participat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*