27 aprilie 2016 Comentarii 0

Soția lui Dacian Cioloș va cânta la Alba Iulia pentru ”Cuminţenia Pământului”

Soția lui Dacian Cioloș va cânta la Alba Iulia pentru ”Cuminţenia Pământului”

În încercarea de a mobiliza românii să doneze bani pentru ”Cuminţenia Pământului”, chiar și soţia prim-ministrului României, se implică și va cânta în cadrul unui concert.

Valérie Cioloş-Villemin va cânta joi în cadrul evenimentului ”Concert de muzică sacră”, la catedrala romano-catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, alături de soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, pianista Valentina Popovciuc şi corul de copii dirijat de Boris Rancov.

Acest concert doreşte să implice comunitatea locală în susţinerea achiziţionării de către statul român a operei ”Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi, informează Centrul de Resurse – Academia Doamnelor.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/pF3Lngk3qsU” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Valérie Cioloş-Villemin, nepoata fostului ministru de externe al Franței, Michel Barnier, este expertă în domeniul agriculturii, în care soţul său Dacian a fost comisar european.Soția premierului este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.

Startul oficial al campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi a fost dat pe 11 aprilie, dar până acum a fost strânsă suma de doar 35.000 de euro, din cele șase milioane de euro necesare.

Sumele pot fi donate în conturile anunţate, până la data de 30 septembrie 2016 sau până la concurenţa sumei echivalente în lei a 6 milioane de euro, dacă această situaţie intervine înainte de împlinirea termenului.

În luna martie, proprietarii operei lui Constantin Brâncuşi au acceptat oferta de 11 milioane de euro, din care Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, restul, prin subscripţie publică naţională.

Post-ul Soția lui Dacian Cioloș va cânta la Alba Iulia pentru ”Cuminţenia Pământului” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Soția lui Dacian Cioloș va cânta la Alba Iulia pentru ”Cuminţenia Pământului”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Prima reacţie a Irinei Begu, după ce o adversară a făcut-o „ţigancă de c…t”

Prima reacţie a Irinei Begu, după ce o adversară a făcut-o „ţigancă de c…t” – Gestul jucătoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe terenul central, după un …]

Sport 0 Comentarii

Meciul dintre Stade Francais și Munster a fost amânat de teama teroriștilor

Meciul dintre Stade Francais și Munster a fost amânat de teama teroriștilor – Sportul în Franța este încă sub influența amenințărilor teroriste. Meciul dintre echipele Stade Francais și Munster, prevăzut duminică 22 …]

Sport 0 Comentarii

Totul pentru calificarea la Euro 2016: LPF a modificat programul etapei a 13-a

Totul pentru calificarea la Euro 2016: LPF a modificat programul etapei a 13-a – “La solicitarea Federaţiei Române de Fotbal, care s-a consultat la rândul ei cu întregul staff al …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*