2 aprilie 2016 Comentarii 0

Ştiai că? Luna ne influenţează şi somnul, şi apetitul sexual

Ştiai că? Luna ne influenţează şi somnul, şi apetitul sexual

Două studii asupra somnului – unul întreprins de un grup de cercetători din Suedia, celălalt, de oameni de ştiinţă din Marea Britanie – au scos la iveală faptul că în nopţile cu lună plină dormin mai puţin (bărbaţii sunt mai influenţaţi decât femeile), suntem mai sensibili la zgomote şi avem vise bizare, în special coşmaruri. Acest fenomen s-ar datora scăderii nivelului de melatonină, hormonul care reglează ciclul veghe-somn.

Luna plină acţionează asupra centrilor nervoşi responsabili cu reacţiile instinctuale. Agresivitatea poate creşte în aceste nopţi, în special în cazul bărbaţilor, iar când fenomenul se petrece vara, creşte apetitul sexual şi la femei, şi la bărbaţi. Se pare că atunci se înregistrează cele mai multe cazuri de infidelitate.

Tot un studiu a făcut cunoscut faptul că Luna nouă sporeşte producţia de dopamine. Ca urmare a acestui fapt, devenim mai siguri pe noi, mai rapizi în luarea deciziilor importante şi mai coerenţi în exprimare.

Fenomenul de Lună nouă produce şi mici modificări electromagnetice în creier, care ne fac mai curajoşi în faţa imprevizibilului sau obstacolelor mari.

Când este Lună nouă vara, e stimulată producţia de endorfine, iar noi devenim curioşi, deschişi, sinceri, inventivi, comunicăm mai uşor şi suntem mai toleranţi. Aceste beneficii vin însă la pachet şi cu o doză de superficialitate, aşa că este indicat să nu luăm decizii importante în perioada respectivă. Iarna, acelaşi fenomen selenar ne face să ne închidem în noi şi să fim refractari la tot ce e nou.

Post-ul Ştiai că? Luna ne influenţează şi somnul, şi apetitul sexual apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ştiai că? Luna ne influenţează şi somnul, şi apetitul sexual

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Bundesliga: Leverkusen, meci rezolvat, Dortmund gâfâie. Maxim joacă la 19.30 / VIDEO

Bundesliga: Leverkusen, meci rezolvat, Dortmund gâfâie. Maxim joacă la 19.30 / VIDEO – Etapa a 19-a din Bundesliga a debutat vineri și continuă azi și mâine. Rezultate Augsburg 0 – …]

Sport 0 Comentarii

Guilherme a ratat transferul la Bari. Brazilianul n-a trecut testele medicale!

Guilherme a ratat transferul la Bari. Brazilianul n-a trecut testele medicale! – Ultima oară la echipa campioană a României, Steaua Bucureşti, Guilherme şi-a căutat norocul în Italia. Numai că fundaşul …]

Sport 0 Comentarii

Doi fotbaliști ai Stelei au petrecut cu Pepe, în weekend, până dimineața. ^Sunt favoriții antrenorului Laurențiu Reghecampf

Doi fotbaliști ai Stelei au petrecut cu Pepe, în weekend, până dimineața. ^Sunt favoriții antrenorului Laurențiu Reghecampf – Steliștii s-au plâns de oboseală spre finalul cantonamentului din Turcia, dar când …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*