2 mai 2016 Comentarii 0

Studenții clujeni pregătesc cea mai mare campanie de donare de sânge! Vor să mobilizeze peste 800 de donatori

Studenții clujeni pregătesc cea mai mare campanie de donare de sânge! Vor să mobilizeze peste 800 de donatori

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează cea mai amplă și complexă campanie de donare de sânge din ţara noastă în cadrul proiectului ”Donează sânge! Fii erou!”.

Campania, organizată în perioada 9-13 mai, se va desfășura simultan în nouă centre universitare din țară, scrie citynews.ro. Este vorba de București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Tîrgu-Mureș și Oradea

La realizarea proiectului din Cluj-Napoca au contribuit peste 100 de voluntari activi, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”. Aceștia participă la organizarea campaniilor bianuale, la informarea și educarea populației generale clujene.

Creșterea procentajului actual scăzut de donator: 2-3 % la nivelul țării noastre comparativ cu 20-30% în țările europene și chiar 50-60% în țările nordice, și facilitarea accesului acestora la actul donării sunt doar câteva dintre obiectivele voluntarilor.

Organizatorii acestui eveniment spun că prin intermediul acestei campanii ar putea crește procentajul de donatori din populație la un nivel european și se poate atinge numărul de 800 donatori în 5 zile de campanie, acoperind pentru o scurtă perioadă de timp necesarul de sânge din spitale.

Românii care vor şi pot să doneze sunt aşteptaţi, în perioada 9-13 mai, la centrele de transfuzii din orașele lor, între orele 7.30 și 13.00. Pentru a-i atrage pe donatori, studenţii au pregătit premii şi tombole şi vor oferi mâncare, sucuri, cafea, ceai, înghețată și multe alte surprize.

Post-ul Studenții clujeni pregătesc cea mai mare campanie de donare de sânge! Vor să mobilizeze peste 800 de donatori apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Studenții clujeni pregătesc cea mai mare campanie de donare de sânge! Vor să mobilizeze peste 800 de donatori

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Paul Pîrvulescu, oficial la ASA Tg. Mureș. Va purta tricoul cu nr. 7

Paul Pîrvulescu, oficial la ASA Tg. Mureș. Va purta tricoul cu nr. 7 – ASA Tîrgu-Mureș nu s-a ocupat numai cu demiterea antrenorului Petre Grigoraș, ci a anunțat, oficial, parafarea …]

Sport 0 Comentarii

Anghel Iordănescu: ”Am fost încântați să aflăm că vom juca împotriva Finlandei cu spectatori. Sperăm ca stadionul să fie plin joi!”

Anghel Iordănescu: ”Am fost încântați să aflăm că vom juca împotriva Finlandei cu spectatori. Sperăm ca stadionul să fie plin joi!” – Cu două zile rămase până la partida cu …]

Sport 0 Comentarii

Nicușor Stanciu, după evoluția excelentă cu Spania: ”Nimeni nu are locul asigurat în lotul pentru Euro”

Nicușor Stanciu, după evoluția excelentă cu Spania: ”Nimeni nu are locul asigurat în lotul pentru Euro” – România a terminat nedecis cu Spania, scor 0-0, la capătul unui meci în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*