12 mai 2016 Comentarii 0

Studiu: Lipsa banilor ne produce dureri fizice

Studiu: Lipsa banilor ne produce dureri fizice

Un studiu a dovedit ceea ce mulți dintre noi știau deja. Lipsa banilor ne provoacă dureri fizice. Legătura poate părea surprinzătoare, însă a fost verificată prin analiza unei serii de cercetări ale căror rezultate au fost coroborate de o echipă de cercetători americani de la Universitatea Virginia.

Nesiguranța economică constituie un factor de risc pentru dureri fizice și reduce pragul de toleranță a durerii. Mai mult, persoanele aflate într-o situație financiară dificilă consumă mult mai multe medicamente împotriva durerilor.

Această legătură este observată în caz de nesiguranță financiară personală (îndeosebi șomaj) și într-un context mai general de insecuritate economică (de exemplu țară în criză), fie actuală, fie previzibilă. Efectele constau în stres și anxietate, consecințele nefaste întărind sentimentul de pierdere a controlului. Aceste efecte psihologice se traduc prin manifestări fizice, respectiv dureri.

Autorii susțin că lucrările lor arată că este vorba de o asociere „solidă”. „Nesiguranța economică facă rău la modul propriu”, afirmă ei. O pistă de cercetare pentru atenuarea acestor efecte ar putea fi tehnicile de gestionare a stresului.

 

Post-ul Studiu: Lipsa banilor ne produce dureri fizice apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Studiu: Lipsa banilor ne produce dureri fizice

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Curry: ”Sunt Messi al NBA-ului”

Curry: ”Sunt Messi al NBA-ului” – Fotbalistul Leo Messi, liderul formației FC Barcelona, este la modă și în baschet. Cel mai valoros jucător de baschet al momentului, americanul Stephen Curry, …]

Speranţa pentru salvarea lui David vine din Thailanda! În România, puştiului de doar un an nu i s-a dat nici o şansă la o viaţă normală

Speranţa pentru salvarea lui David vine din Thailanda! În România, puştiului de doar un an nu i s-a dat nici o şansă la o viaţă normală – Ionela Sticlaru îşi …]

Sport 0 Comentarii

Edward Iordănescu, antrenorul lui Pandurii, după 1-1 cu Steaua: “Îmi cer scuze unora că nu le-au ieșit biletele la pariuri”

Edward Iordănescu, antrenorul lui Pandurii, după 1-1 cu Steaua: “Îmi cer scuze unora că nu le-au ieșit biletele la pariuri” – Pandurii Tg. Jiu a remizat duminică pe terenul Stelei …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*