7 mai 2016 Comentarii 0

Succes istoric! Cu victoria de la Madrid, Halep a egalat-o pe Ruzici, la numărul de turnee WTA câștigate în carieră!

Succes istoric! Cu victoria de la Madrid, Halep a egalat-o pe Ruzici, la numărul de turnee WTA câștigate în carieră!

Simona Halep, 24 de ani și locul 7 WTA, a câștigat sâmbătă seară, la Madrid (scor 6-2, 6-4, în finala cu slovaca Dominika Cibulkova – 27 de ani și locul 38 WTA) al 12-lea turneu WTA al carierei (șase în 2013, două în 2014 și trei în 2015), dintre care cel mai important era turneul Premier Mandatory de la Indian Wells (categorie din care face parte și turneul de la Madrid). Anterior, Halep mai jucase trei finale WTA (2010, 2011 și2012), toate pierdute! 

Cu succesul iberic, Halep a egalat-o în clasamentul all-time al turneelor WTA câștigate pe Virginia Ruzici, cea care îi este și manager.

Dintre cele 12 turnee WTA ale Virginiei, cel mai important este cel de la Roland Garros, din 1978. Tot ea a mai ajuns o dată în finala de la Paris, doi ani mai târziu, când a fost învinsă de celebra Chris Evert. La Roland Garros, Halep a jucat finala, în 2014, pierdută la rusoaica Maria Șarapova, după ce triumfase la junioare, în 2008, învingând o altă româncă, Elena Bogdan.

Pe locurile 3-4 în topul trofeelor adjudecate în carieră se află Irina Spîrlea și pe Ruxandra Dragomir, ambele cu câte 4. 

Ruzici este singura jucătoare din istoria țării noastre care și-a trecut în cont un trofeu de Grand Slam. Poziția cea mai înaltă ocupată de Ruzici în topul WTA a fost locul 8, însă la acest capitol, Halep este mai bună – a fost și pe locul 2 mondial. Așadar, Simonei îi lipsește doar un titlu major, pentru a fi cea mai bună jucătoare de tenis a României din toate timpurile!

Revenită în ţară după senzaţionala izbândă de la Moscova, din octombrrie 2013, care a urcat-o atunci până pe locul 14 în ierarhia WTA, Simona Halep nici nu visa să o ajungă pe Ruzici.

Simona (22 de ani, la vremea respectivă) avea cinci trofee vitrină. “Ştiam că Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir au patru turnee câştigate în carieră, mă bucur că eu am reuşit să ajung la cinci. Sper să câştig cât mai multe şi să o ajung pe doamna Virginia Ruzici. Nu este în pericol recordul dânsei, dar sper măcar să o egalez”, afirma ”Simo”.

Post-ul Succes istoric! Cu victoria de la Madrid, Halep a egalat-o pe Ruzici, la numărul de turnee WTA câștigate în carieră! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Succes istoric! Cu victoria de la Madrid, Halep a egalat-o pe Ruzici, la numărul de turnee WTA câștigate în carieră!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cabral s-a reapucat de sport! A ajuns să cântărească 130 de kilograme! „Am o relaţie specială cu ceafa”

Cabral s-a reapucat de sport! A ajuns să cântărească 130 de kilograme! „Am o relaţie specială cu ceafa” – După o lungă perioadă de timp, în care nu a mai …]

Sport 0 Comentarii

Atentat terorist în Irak, la un meci de fotbal. Cel puțin 30 de morți, zeci de răniți. Trei români au antrenat acolo

Atentat terorist în Irak, la un meci de fotbal. Cel puțin 30 de morți, zeci de răniți. Trei români au antrenat acolo – După atentatul de la Bruxelles, încă unul …]

Sport 0 Comentarii

Efectul ratării calificării gimnastelor la Rio: Ponor și Bulimar n-au mai concurat în finalele pe aparate!

Efectul ratării calificării gimnastelor la Rio: Ponor și Bulimar n-au mai concurat în finalele pe aparate! – Cătălina Ponor și Diana Bulimar nu au mai evoluat în finalele pe aparate, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*