20 aprilie 2016 Comentarii 0

Sute de pădurari au protestat în Piața Victoriei! Îi cer lui Cioloș demisii în Ministerul Mediului

Sute de pădurari au protestat în Piața Victoriei! Îi cer lui Cioloș demisii în Ministerul Mediului

Sute de pădurari veniți din mai multe colțuri ale țării au înfruntat azi vremea rea din București și s-au strâns în Piața Victoriei pentru a protesta, nemulțumiți de situaţia actuală a pădurilor. Ei cer demiteri în conducerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Peste 500 de pădurari, membri ai Federaţiei pentru Apărarea Pădurilor (FAP) au protestat azi în fața Guvernului, cerându-i primului ministru Dacian Cioloș să îi demită pe ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor şi pe secretarul de stat pe păduri.

Principala nemulţumire a pădurarilor este legată de situaţia pădurilor din România. Totodată, aceştia acuză, că Ministerul Mediului, prin departamentul Pădurilor, ”nu ia măsuri pentru protejarea pădurilor statului”.

”Asistăm la o situaţie extraordinară. La pădurile statului, grupurile de interese vor să acceadă şi în administrarea pădurilor statului şi determină Romsilva să-şi restrângă activitatea. S-a făcut o estimare, sunt aproape şapte mii de locuri de munca care s-ar putea pierde. Solicităm primului ministru al Guvernului României să demită pe ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor şi pe secretarul de stat pe păduri. Aceste grupuri de interese trebuie să fie în atenţia ministerului şi a instituţiilor anticorupţie”, a declarat Marian Stoicescu, preşedintele Federaţiei pentru Apărarea Pădurilor, citat de mediafax.ro.

Vor salarii mai mari

Oamenii se mai plâng că peste 50% din suprafaţa fondului forestier a fost retrocedată iar toate aceste păduri, în marea lor majoritate, au fost foarte slab sau deloc administrate. ”Acolo se produce jaful uriaş în România, acolo se produc toate tăierile ilegale pe care le vedeţi. Nu spunem ca noi suntem îngeri la Romsilva, şi la noi sunt uscături ca în orice alt domeniu”, a spus unul dintre pădurarii de la protest.

Pădurarii se plâng și de salariile mici. ”Salariul unui pădurar din Romania este 1.400 de lei, aproximativ 300 de euro pe lună. Comparativ cu un pădurar din Ungaria care câștigă 900 de euro şi unul din Polonia care are 1.500 de euro”, a spus Criste Mihai, un pădurar din Gherla.

Potrivit pădurarilor în urmă cu trei săptămâni au trimis un memoriu la CSAT, iar azi vor lăsat o petiţie cu nemulţumirile lor, la Guvern.

Foto: mediafax.ro

Post-ul Sute de pădurari au protestat în Piața Victoriei! Îi cer lui Cioloș demisii în Ministerul Mediului apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Sute de pădurari au protestat în Piața Victoriei! Îi cer lui Cioloș demisii în Ministerul Mediului

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

România vizează o medalie de la Campionatul Mondial. Fetele pleacă miercuri Danemarca

România vizează o medalie de la Campionatul Mondial. Fetele pleacă miercuri Danemarca – Valentina Ardean-Elisei, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României, a declarat marți seara, la prezentarea lotului …]

Sport 0 Comentarii

Elisabeta Polihroniade, Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, post-mortem

Elisabeta Polihroniade, Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, post-mortem – Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o post-mortem pe Elisabeta Polihroniade cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler …]

Sport 0 Comentarii

Totul a ieşit la iveală! Silviu Prigoană şi Mihaela s-au căsătorit. Cine i-a dat de gol!

Totul a ieşit la iveală! Silviu Prigoană şi Mihaela s-au căsătorit. Cine i-a dat de gol! – Chiar dacă au vrut să îşi ţină relaţia departe de lumina reflectoarelor, până …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*