19 aprilie 2016 Comentarii 0

Țânțarul care transmite Zika a fost redescoperit în Chile după 60 de ani de absență!

Țânțarul care transmite Zika a fost redescoperit în Chile după 60 de ani de absență!

În Chile a fost confirmat în martie un prim caz de transmitere a maladiei Zika pe cale sexuală, iar până  acum, 12 persoane au fost infectate în afara țării. Țânțarul Aedes aegypti, care transmite virusurile Zika, a reapărut în Chile la aproape 60 de ani după ce a fost eradicat. Anunţul a fost făcut de autorităţile din domeniul sănătăţii.

„Acesta este un Aedes aegypti, ceea ce înseamnă că trebuie să fim mai atenți”, a spus ministrul sănătății din Chile, Carmen Castillo. În prezent, America de Sud se confruntă cu o epidemie de Zika, în special Brazilia unde mai mult de 1,5 milioane de cazuri au fost raportate de la începutul epidemiei survenite anul trecut. Într-un studiu publicat săptămâna trecută în SUA, cercetătorii americani au stabilit pentru prima dată cu certitudine că Zika poate provoca microcefalie fetală — o insuficientă dezvoltare a craniului cu consecințe asupra evoluției cognitive a copiilor, confirmând ceea ce se suspecta de luni de zile, scrie agerpres.

Post-ul Țânțarul care transmite Zika a fost redescoperit în Chile după 60 de ani de absență! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Țânțarul care transmite Zika a fost redescoperit în Chile după 60 de ani de absență!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

România debutează cu noaptea în cap, la 10.30, în Kombank Arena (25.000 de locuri), cu Georgia. Adversarii, patru croați naturalizați. ”Vor fi două reprize echilibrate, apoi ne desprindem”. Unde se poate vedea meciul. Primele rezultate. Record la Serbia – Croația?

România debutează cu noaptea în cap, la 10.30, în Kombank Arena (25.000 de locuri), cu Georgia. Adversarii, patru croați naturalizați. ”Vor fi două reprize echilibrate, apoi ne desprindem”. Unde se …]

Sport 0 Comentarii

Antrenorul Florin Marin a fost demis de ACS Poli Timișoara. ^Vine Cosmin Contra? Și Ioan Andone e pe listă

Antrenorul Florin Marin a fost demis de ACS Poli Timișoara. ^Vine Cosmin Contra? Și Ioan Andone e pe listă – Înfrângerea cu CS U Craiova, 0-1 i-a fost fatală lui …]

Sport 0 Comentarii

Victoria Beckham, dezvăluiri inedite despre perioada Spice Girls: „Îmi opreau microfonul”

Victoria Beckham, dezvăluiri inedite despre perioada Spice Girls: „Îmi opreau microfonul” – Victoria Beckham nu a fost niciodată celebră pentru calitățile sale vocale, deși a devenit cunoscută în întreaga lume …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*