9 mai 2016 Comentarii 0

Tensiuni în Grecia. Parlamentul elen a adoptat reforma controversată a pensiilor

Tensiuni în Grecia. Parlamentul elen a adoptat reforma controversată a pensiilor

Tensiuni în Grecia, unde parlamentul a adoptat în noaptea de duminică spre luni o reformă controversată a pensiilor și impozitelor, cu votul majorității coaliției guvernamentale, stânga radicală SYRIZA și partidul de dreapta naționalist ANEL (Grecii Independenți). Proiectul d elege a fost adoptat la scurt timp după ce în Atena au avut loc între protestatari ai măsurilor de austeritate și polițiști, relatază agenția France Presse.

Toate partidele de opoziție au votat contra acestei reforme, care prevede reducerea celor mai mari pensii, fuziunea mai multor case de asigurări, creșterea cotizațiilor, a taxelor și impozitării în special pentru venituri medii și mari.

Toți cei 153 de membri ai coaliției prim-ministrului Alexis Tsipras în parlamentul unicameral de 300 de locuri au votat pentru pachetul de măsuri, în încercarea de a primi mai mulți bani de la creditorii internaționali în următoarea tranșă din planul de salvare a țării.

În timp ce aleșii dezbăteau legislația, în fața parlamentului au avut loc manifestații violente. Unii protestatari au aruncat cocteiluri Molotov și alte obiecte în polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene, răspândind un fum usturător în Piața Syntagma din apropierea parlamentului.

În timpul zilei de duminică, mii de oameni s-au adunat în fața parlamentului pentru a protesta contra reducerii pensiilor și creșterii impozitelor.

Măsurile de austeritate sunt o condiție pentru ca Grecia să primească de la creditorii internaționali o a treia tranșă din pachetul de asistență, care se ridică la o sumă totală de până la 86 miliarde de euro.

Citește și: Manifestație de amploare în Grecia. Aproximativ 15.000 de oameni au protestat față de reforma pensiilor

Post-ul Tensiuni în Grecia. Parlamentul elen a adoptat reforma controversată a pensiilor apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Tensiuni în Grecia. Parlamentul elen a adoptat reforma controversată a pensiilor

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cosmin Gîrleanu va lupta pentru aur, cu un american, la Mondialele de juniori din Rusia

Cosmin Gîrleanu va lupta pentru aur, cu un american, la Mondialele de juniori din Rusia – Pugilistul român Cosmin Petre Gîrleanu va lupta pentru medalia de aur la Campionatele Mondiale …]

Sport 0 Comentarii

Panti, învins din penalty, Chelsea – eșec, Herea a marcat pentru Xanthi / VIDEO

Panti, învins din penalty, Chelsea – eșec, Herea a marcat pentru Xanthi / VIDEO – Costel Pantilimon a fost titular în poarta lui Sunderland, în runda a 12-a din Premiership. …]

Cazul pacientului Mihai Petre, bătrânul dat afară din spital, înainte de operație, pentru că denunțase un doctor șpăgar

Cazul pacientului Mihai Petre, bătrânul dat afară din spital, înainte de operație, pentru că denunțase un doctor șpăgar – Medicii și conducerea Spitalului Municipal din Mediaș, județul Sibiu, s-au răzbunat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*