17 aprilie 2016 Comentarii 0

Terapia florilor de cireşi începe să fie utilizată şi în România

Terapia florilor de cireşi începe să fie utilizată şi în România

Asa-numita „cherry-therapy”(n.r. – terapie cu cireşi) începe să fie utilizată şi în România, mai exact în Bacău, unde tot mai mulţi oameni caută livezile de acest fel dorind să îşi încarce bateriile.

Aprilie, luna în care înfloresc cireşii, este luna în care, în străinătate, mulţi psihologi le prescriu pacienţilor petrecerea de momente prelungite în mijlocul unei livezi în care se regăsesc aceşti pomi. Metoda a fost însă adoptată şi la Bacău, unde din ce în ce mai mulţi oameni aleg să ajungă în zonele cu cireşi pentru a se relaxa, scrie Deşteptarea.

În Occident, această terapie le aduce bani mulţi proprietarilor de livezi, livezile înflorite fiind puse pe picior de egalitate cu pachete turistice exotice, întrucât „sezonul” florilor de cireşi este scurt, iar cererea mare. Oamenii merg în astfel de locuri şi, pur şi simplu plimbându-se printre pomi, se liniştesc şi îşi “încarcă bateriile”.

În România, în medicina populară, florile de cireş sunt folosite pentru tratarea bolilor de rinichi, de piept şi de inima ori ca tonic digestiv la început de primăvară, înflorirea pomilor fructiferi fiind văzută ca o binecuvântare cu puteri magice.

„Florile emană subtil nişte uleiuri volatile pe care noi, oamenii, nu le mai percepem aşa cum trebuie din cauza substanţelor chimice pe care le folosim. Aceste flori au rolul de a revigora efectiv oamenii. Se spune că fiecare petală care te atinge este, de fapt, un semn că spiritele naturii o aduce spre tine pentru a prelua toate energiile negative acumulate iarna”, a declarat, pentru sursa citată, dr. ing. Iuliana Barbu.

Sursa foto: desteptarea.ro

Post-ul Terapia florilor de cireşi începe să fie utilizată şi în România apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Terapia florilor de cireşi începe să fie utilizată şi în România

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Liga 1. Steaua are gânduri mari: ”Vrem ca din iarnă să facem o echipă puternică”. ^Deocamdată, a venit un fotbalist din Liga a III-a!

Liga 1. Steaua are gânduri mari: ”Vrem ca din iarnă să facem o echipă puternică”. ^Deocamdată, a venit un fotbalist din Liga a III-a! – Laurenţiu Reghecampf (44 de ani), …]

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Ne vedem doar seara şi facem sex şi ne băgăm la somn, atât…”

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Ne vedem doar seara şi facem sex şi ne băgăm la somn, atât…” – De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, …]

Sport 0 Comentarii

Controale

Controale – Post-ul Controale apare prima dată în Libertatea.ro. Sursa: SportNews – Controale The following two tabs change content below.BioUltimele Articole Stiri Alba IuliaAdministrator la Stiri Alba Ştiri Alba, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*